Iktusu Dunavski kup 2016.

Na završetku prošle, 2016. godine, održana je svečanost Veslačkog kluba Palić na kojoj je, među ostalim, proglašen pobjednik Dunavskoga kupa 2016. godine. Pobjednik je- Iktus.

U dvorani Velike Terase na Paliću održana je 21. prosinca prigodna svečanost na kojoj su proglašeni najbolji veslači i veslačice toga kluba, čime je zaključena još jedna veslačka sezona. Iktus je na svečanosti predstavljala trenerica Jasminka Kraljević Čolić kojoj je predan prijelazni pehar Dunaskoga kupa jer je Iktus prošle godine na četirima regatama osvojio najviše bodova.

Podsjećamo, u Dunavskom kupu natječu se četverci na pariće kadetkinja, kadeta, mlađih juniora i mlađih juniorki i to iz šest klubova- Novog Sada, Vukovara, Subotice, Osijeka, Mohača i Baje. Prošle godine veslači Baje nisu nastupali, a Vukovarci su nastupili samo na Miholjskoj regati u Osijeku. Na Dunavskom kupu pobjeda se boduje sa 7 bodova, drugo mjesto donosi 5 bodova, treće četiri boda, četvrto mjesto tri boda, peto 2, a šesto mjesto 1 bod.

Iktusove veslačice i veslači osvojili su ukupno 87 bodova što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Drugo mjesto pripalo je VK Danubius 1885. iz Novog Sada koji je osvojio 60 bodova, a treće mjesto osvojio je VK Palić s 38 bodova. Veslači Mohača bili su četvrti s 9 bodova, a 8 bodova i peto mjesto osvojili su Vukovarci koji su nastupili samo na Miholjskoj regati u Osijeku. Veslačice i veslači kluba Spartacus iz Baje prošle su godine propustili sve četiri regate Dunavskoga kupa, a veslalo se u Mohaču, na Paliću, u Novom Sadu i Osijeku.