Iktusu tek osmo mjesto na državnome prvenstvu

Proteklog je vikenda (6. do 8. srpnja 2018.) održano Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju i to onaj dio u kojem su sudjelovali juniori i kadeti. Nakon seniorskog dijela prvenstva Iktus je bio 4., a nakon juniorsko-kadetskoga pao je na ukupno 8. mjesto.

Rezultat je bio očekivan za Patrika i Antona Lončarića i uvjerljivo su s deset sekundi prednosti osvojili zlato u dvojcu bez kormilara te za Ariju Cvitanović koja je uz mali zaostatak iza Izabele Krakić iz Trešnjevke osvojila odlično drugo mjesto i srebrnu medalju. Veseli i brončana medalja dvojca na pariće za mlađe juniore koju su osvojile mlade nade Iktusa Lovro Škojo i Luka Jović. Posade Korane i Jaruna bile su brže za tri, odnosno osam sekundi.

Još su dvije posade Iktusa bile blizu pobjedničkog postolja, no četvrtim su se mjestima morale zadovoljiti posade mlađejuniorskog ženskog dubla (Ines Markulak i Luna Keretić) te četverca s kormilarom za mlađe juniore (Luka Peljušić, Luka Barić, Borna Mršić, Mateo Dokletal i korm. E. Arvaj).

Peta su mjesta osvojili B kadetkinja Dunja Primožić u samcu te B juniorski četverac bez kormilara (Luka Barić, Luka Peljušić, Luka Jović i Frano Škojo), a šesta mjesta Ivor Janković u samcu za A kadete te Lana Brdarić i Ena Tadić u dvojcu na pariće za A kadetkinje.

U veliko finale od Iktusovaca se plasirao samo još četverac na pariće mlađih kadetkinja koji je osvojio 6. mjesto (Emilija Arvaj, Marta Kovač, Ines Markulak i Luna Keretić).

Četverci na pariće kadeta i B juniora ušli su u B finale, tako da su juniori osvojili konačno 10. mjesto (Vedran Šajinović, Damjan Živković, Mateo Dokletal i Borna Mršić), a kadeti 12. mjesto (Karlo Krstić, Lovro Roguljić, Ante Galić i Matko Tomac).

Osjetio se ovogodišnji nedostatak juniora na državnome prvenstvu jer je osvojeno tek 11,80 bodova uz jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. Nastupilo je samo troje starijih juniora, a podsjećamo kako je Iktusov prošlogodišnji osmerac osvojio naslov prvaka Hrvatske. U međuvremenu je samo jedan junior iz te posade postao mlađi senior (Ivan-Ante Grgić), jedan je i ove godine mlađi junior (Bruno Bašić), a četvorica su se prestala baviti veslanjem kao regatni veslači (Leon Jug, Vedran Steiner, Marko Iža i Marijan Lovković).

U seniorskom dijelu prvenstva poredak je bio Trešnjevka-Croatia-Mladost-Iktus, dok su u juniorsko-kadetskom dijelu natjecanja dominirali veslači VK Istre (51,72 boda) te Gusara (44,20 bodova), a slijede Croatia, Jarun i Trešnjevka. Na državnom je prvenstvu nastupilo 29 klubova.

Trešnjevka je ukupni pobjednik državnoga prvenstva 2018. godine s 87,32 osvojena boda, a poredak iza njih je sljedeći: Mladost, Croatia, Istra, Gusar, Jadran Zadar, Jarun, Iktus …..

REZULTATI:

2-JMA Patrik Lončarić, Anton Lončarić – zlato

1xJŽA Aria Cvitanović – srebro

2xJMB Luka Jović, Frano Škojo – bronca

2xJŽB Luna Keretić, Ines Markulak – 4. mjesto

4+ JMB Luka Peljušić, Luka Barić, Borna Mršić, Mateo Dokletal, korm. Emilija Arvaj – 4. mjesto

1xKŽB Dunja Primožić – 5. mjesto

4-JMB BARIĆ Luka, PELJUŠIĆ Luka, ŠKOJO Frano, JOVIĆ Luka – 5. mjesto

4xJŽB ARVAJ Emilija, KOVAČ Marta, MARKULAK Ines, KERETIĆ Luna – 6. mjesto

1xKMA Ivor Janković – 6. mjesto

2xKŽA Lara Brdarić, Ena Tadić – 6. mjesto

4xJMB ŠAJNOVIĆ Vedran, ŽIVKOVIĆ Damjan, DOKLETAL Mateo, MRŠIĆ Borna – 10. mjesto

4xKMA Karlo Krstić, Lovro Roguljić, Ante Galić, Matko Tomac – 12. mjesto

 

Facebbok galerija VK Iktus