Iktusu treće mjesto na seniorskom prvenstvu države

Tijekom vikenda održano je 29. Prvenstvo Hrvatske u veslanju za seniore i veterane. Veslački klub Iktus ponovio je prošlogodišnji rezultat – osvojeni su naslovi prvaka u dvjema disciplinama te jedno srebro. U ukupnom poretku osvojeno je 23,80 bodova što je bilo dovoljno za treću poziciju u državi, iza zagrebačke Trešnjevke i Mladosti.

Rimenaši s Drave ponovili su prošlogodišnji uspjeh tako da je Iktusov četverac s kormilarom osvojio naslov državnih prvaka te viceprvaka u konkurenciji četveraca bez kormilara. Veslala je ista posada u oba čamca – Anton Lončarić, Patrik Lončarić, Iva-Ante Grgić i David Šain uz kormilarku Emiliju Arvaj. Zbog blizine utrka u četvercima u raspisu prvenstva Iktusova najjača četvorka nije mogla složiti nijednu kombinaciju u malim čamcima i osvojiti dodatne bodove za klub. U četvercu s kormilarom konkurenti su bili Trešnjevka i šibenska Krka, dok je četverac bez imao velike suparnike- Mladost s Valentom i Martinom Sinkovićem te Tomislavom Šainom i Lukom Baričevićem.

Ugodno iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva bilo je osvajanje naslova prvaka u dvojcu bez kormilara lakih seniora u kojem su uvjerljivo pobijedili Dino Belić i Marin Kovač (junior) koji su ostavili konkurenciju iza sebe za ogromnih 20 sekundi.

Pokušaj sastavljanja Iktusovog osmerca za seniorsko prvenstvo ni ove godine nije uspio. Bez ijednog odrađenog treninga, nabrzinu složena posada nije ni mogla ostvariti bolji rezultat od 6. mjesta.

Nastupio je i Mislav Konjik u seniorskom skifu te osvojio 5. mjesto, iza Damira Martina, Luke Radonića, Frane Gabre i Mate Brandta, dok su se u okršaju sa seniorkama i seniorima pojavili i mladi Iktusovi juniori – David Jug, Ines Markulak i Luna Keretić. Mladi Jug je bio treći u B finalu skifova dok je Luna osvojila peto mjesto, a Ines šesto u A finalu seniorki (iza iskusnih Marcele Milošević, Valentine Plejić, Nataše Šustić i Martine Kaić).

Iktus su predstavljali i veterani- Ana Sanseović, Branimir Pekić i Mario Staščik koji su tradicionalno osvojili niz medalja u svojim utrkama.

Zagrebačka Trešnjevka uz srebrni osmerac i najjače ženske seniorske posade u državi osvojila je seniorsko prvenstvo, Mladost je uz pobjedu u osmercu i vrhunske seniore u dublu, dvojcu i četvercu bez kormilara stabilna druga.

Trešnjevka je osvojila 69 bodova i uvjerljivo prvu poziciju, Mladost 50,80 bodova, Iktus 23,80, Croatia 13,60, Jadran Zadar i Mornar po 11 bodova i Neptun 10, a ostali klubovi manje od 10 bodova. Trinaest klubova nije imalo predstavnike na seniorskom prvenstvu ili nisu osvojili bodove. U hrvatskom veslanju ponovljena je situacija da prva dva kluba imaju zajedno više seniorskih bodova nego ostalih 26 klubova zajedno.

SVI REZULTATI

BODOVANJE

POREDAK