Inter City regata i 3. regata Kupa Miljenka Finderlea – rezultati Iktusa

U Zagrebu je održana 3. utrka Kupa Miljenka Finderlea te Inter City regata na kojima su nastupili i mladi veslači i veslačice Iktusa. Pogledajte kakvi su rezultati najmlađih veslača iz Osijeka.

Iktusova trenerica Jasminka Kraljević Čolić povela je u Zagreb dvadeset veslačica i veslača u kategorijama starijih kadetkinja i kadeta te mlađih juniorki i juniora. Prvo je održana regata 3. Kupa Miljenka Finderlea na kojoj je najbolji Iktusov rezultat ostvarila mlađa juniorka Luna Keretić koja je uvjerljivo pobijedila u utrci samaca. Drugo mjesto  osvojio je četverac na pariće starijih kadetkinja u kojem su veslale Lana Slunjski, Iva Kardoš, Meri Vidaković i Karla Šibalić koje su prvi put nastupale u toj posadi na nekom natjecanju. Stariji kadeti bili su tek nešto lošije plasirani od klupskih kolegica, a osvojili su odlično treće mjestu. U kadetskom četvercu veslali su  Karlo Paunović, Ivor Janković, Leo Jakšetić i Lovro Roguljić, a prema riječima trenerice radi se o četvercu velikih nada u kadetskom uzrastu.

Peto mjesto osvojio je četverac na pariće mlađih juniora u kojem su bili Karlo Krstić, Matko Tomac, Domagoj Zovko, i Luka Zgrebec čiji je plasman rezultat velikoga zalaganja i rada na treninzima.

Drugi kadetski četverac osvojio je 8. mjesto, a deveto mjesto mlada skifistica Ena Tadić koja je u klubu manje od godinu dana i u grupi je mlađih juniorki. U drugom kadetskom četvercu veslali su Josip Slunjski, Ante Vrkić, Ivan Sabolek i Borna Milas i njima je to također bio prvi zajednički nastup na nekom natjecanju.

I drugi dan natjecanja protekao je u sportskom i borbenom ozračju, na Inter City regati.

Isprobana du dva osječka giga i oba su osvojila drugo mjesto. U muškom kadetskom gigu veslali su Josip Slunjski, Ante Vrkić, Ivan Sabolek i Borna Milas, a u ženskom Lana Slunjski, Iva Kardoš, Meri Vidaković i Karla Šibalić, a kormilar objema posadama bio je Karlo Krstić.

Četvrto mjesto osvojio je četverac na pariće kadeta – Karlo Paunović, Ivor Janković, Leo Lovenjak i Lovro Roguljić dok je četverac nešto starije posade (4xJMB) osvojio šesto mjesto, no zadovoljni su nastupom u A finalu. U tom mlađejuniorskom četvercu veslali su Karlo Krstić, Matko Tomac, Luka Zgrebec i Domagoj Zovko.

Facebook  Galerija 1  Galerija 2