Inter City regata i Kup Miljenka Finderlea

Proteklog je vikenda u Zagrebu održana 3. regata Kupa Miljenka Finderlea u sezoni 2016./2017., 13. regata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Inter City regata 2017. Među posadama je bilo i dosta Iktusovih članova, a prenosimo dio postignutih rezultata. 

Subotnje A finale otvorio je Iktusov David Jug koji je osvojio 5. mjesto, iza mladih veslača Mladosti, Medulina i Jaruna. Identičnu poziciju zauzeo je i kadetski četverac na pariće – Ivan Iža, Borna Mršić, Patrik Janić, Vedran Šajnović, dok je zablistala mlada osječka kadetkinja Luna Keretić koja je nastavila prošlogodišnje odlične rezultate u kategoriji najmlađih veslačica. Luna je osvojila zlatnu medalju s rezultatom 4:18,61. Dunja Kukić i Ines Markulak zauzele su treće mjesto u dvojcu na pariće za kadetkinje sa samo pola sekunde zaostatka iza srebrnih veslačica Vukovara i desetak sekundi iza kadetkinja Zagreba. Među mlađim juniorima u skifu je veslao Bruno Bašić te osvojio 4. mjesto u B finalu, dok su u A finalu Patrik Nađ i Luka Jović bili četvrti u kategoriji dublova za mlađe juniore. Dobar je bio i A junior Marijan Lovković koji je bio 4. u skifu za juniore.

Ivan-Ante Grgić veslao je u već dobro uigranom četvercu s kormilarom A juniora te uvjerljivo pobijedio konkurenciju (koja je veslala bez kormilara) s vremenom 6:26,17 (9 sekundi ispred konkurenata), a uz Grgića su veslali Fabio Ipsa iz Istre te Frane Filip Garma i Luka Gojaković Rakić iz šibenske Krke te kormilar Luka Balek iz Gusara. 

Dino Steiner bio je 6. među seniorskim skifovima (u utrci je pobijedio Luka Radonić, a Vukovarac Mato Brandt bio je drugi). 

David Šain veslao je u dublu seniora s Lukom Baričevićem iz Mladosti te pobijedio uz vrijeme 6:39,56.

Na Inter City regati u nedjelju također je bilo nekoliko zapaženih rezultata koje su postigli veslači Iktusa. Irma Kukić, Luna Kretić, Ines Markulak, Dunja Kukić osvojile su zlato u konkurenciji četveraca na pariće za kadetkinje. Ivor Janković bio je treći u konkurenciji B kadeta u skifu, dok su A kadeti bili četvrti u četvercu skul (David Jug, Ivan Iža, Borna Mršić, Vedran Šajinović). Četvrti je bio i četverac skul B juniora (Kovač, Bruno Bašić, Patrik Nađ, Luka Jović). 

Uoči natjecanja u subotu i nedjelju (22. i 23. travnja 2017. godine) dio klupskih juniora odradio je proljetne pripreme od 17. travnja na zagrebačkom Jarunu koje su bile sve samo ne proljetne jer ih je pratilo prilično hladno i vjetrovito vrijeme, no ističu kako im je i to dobrodošlo jer su uvježbavali zaveslaje i ponašanje na ćudljivim vodama kakve ih mogu čekati na nekom od svjetskih natjecanja. Aria Cvitanović, Patrik i Anton Lončarić nisu ostali u Zagrebu za vikend zbog neodgodivih privatnih obveza tako da sus propustili Inter City regatu i regatu kupa M. Finderlea tako da je uz trenera Krešimira Ižakovića od juniora na pripremama ostao samo Ivan Ante Grgić.