Izborna skupština VK Iktus 16. prosinca 2017.

Izborna skupština Veslačkoga kluba Iktus bit će održana u subotu, 16. prosinca 2017. godine u sjedištu kluba. Početak je u 9 sati. Bira se nova uprava kluba, bit će dodijeljena priznanja najboljim veslačicama i veslačima u 2017. godini te proglašeni zaslužni članovi Iktusa.

Na skupštini će biti proglašeni i zaslužni članovi VK Iktus, a predloženo je da to ove godine budu istaknuti članovi kluba koji su pridonijeli radu i uspješnosti Iktusa – to su prof.dr.sc. Branimir Marković i Jure Glavaš, prvi državni reprezentativac kluba iz 1973. godine. Skupština je izborna tako da će biti biran predsjednik kluba, predsjednik Skupštine VK Iktus te članovi Predsjedništva kluba i Nadzornog odbora. Posebna klupska priznanja primit će najbolji sportaši u klubu – osvajači naslova prvaka na ovogodišnjem državnom prvenstvu (seniorska i juniorska zlata) – David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Dino Belić, Krešimir Forjan, Anton Lončarić, Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić, Marko Iža, Vedran Steiner, Leon Jug, Marijan Lovković, Bruno Bašić i Marin Kovač. Osvajači medalja i sudionici europskih i svjetskih prvenstava dobit će i posebne plakete- priznanje za ostvarene uspjehe, a to su Patrik i Anton Lončarić (osvojen naslov svjetskih juniorskih prvaka u dvojcu bez kormilara, nastup na juniorskom EP i osvojeno 7. mjesto u istoj disciplini te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvrercu bez kormilara), Ivan-Ante Grgić (naslov europskog juniorskog prvaka u četvercu s kormilarom, nastup i osvojeno 4. mjesto na SP u četvercu bez kormilara te osvojena bronca na EP za mlađe seniore u četvercu bez kormilara) i Aria Cvitanović (nastup na juniorskom EP i SP).

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva VK Iktus (održanoj 7. prosinca 2017. godine) odlučeno je, među ostalim, kako će Iktus na Vijeću klubova HVS-a 16. prosinca predstavljati dopredsjednik kluba Davor Brust, a članovima povjerenstva za inventuru proglašeni su Jasminka Kraljević-Čolić, Mario Staščik i Dino Belić. Pripremljeni su materijali za Skupštinu i utvrđen dnevni red.

Predsjedništvo je donijelo i odluke o kandidaturama za izbor najboljih sportaša, trenera i klubova 2017. godine Osijeka i Osječko-baranjske županije. Povjerenstvu za izbor najboljih Iktus je poslao četiri kandidature:

1. Patrik i Anton Lončarić – kandidati su za najbolje sportaše u 2017. godini u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji

2. Krešimir Ižaković – kandidat je za najboljeg trenera

3. VK Iktus – kandidat je za najbolji klub

4. Ivan-Ante Grgić – kandidat je za Trofej Kuna – najuspješnije mlade sportaše

Proglašenje najboljih sportaša, trenera i klubova bit će održano 26. siječnja 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Dnevni red izborne skupštine:

1. Izbor radnog predsjedništva

2. Usvajanje Poslovnika o radu Izborne skupštine VK Iktus

3. Izbor verifikacijskog povjerenstva

4. Izbor kandidacijskog povjerenstva

5. Izvješće o radu Kluba za 2017. godinu

6. Izvješče verifikacijskog povjerenstva

7. Rasprava po izvješćima

8. Usvajanje izvješća

9. Dodjela priznanja i nagrada VK Iktus za 2017. godinu

10. Proglašenje zaslužnih članova VK Iktus

11. Izvješće kandidacijskog povjerenstva

12. Izbor predsjednika Skupštine VK Iktus

13. Izbor predsjednika VK Iktus

14. Izbor članova Predsjedništva VK Iktus

15. Izbor Nadzornog odbora

16. Prijedlog planova za 2018. (plan sportskih rezultata i financijski plan)

17. Različito