Janjić i Kolobarić na SP, Ambruš dogradonačelnik

Predsjedništvo Veslačkoga kluba Iktus zadovoljno rezultatima koji su postignuti na EP-u u Sevilli. Član Predsjedništva VK Iktus Denis Ambruš bit će novi dogradonačelnik Osijeka. 

Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić ostvarili su iznimno dobar rezultat na Europskom prvenstvu u Sevilli na kojem su s braćom Begović iz Zadra osvojili četvrto mjesto, ocijenilo je Predsjedništvo VK Iktus na sjednici održanoj u srijedu, 5. lipnja. Glavni trener Krešimir Ižaković najavio je mogućnost da se sve uspješniji četverac bez kormilara pojavi na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Ižaković je podsjetio kako je uspjeh u Sevilli tim veći jer su Osječani i Zadrani imali tek dva tjedna vremena za pripreme nakon također odlično odveslane regate u Essenu. Ponovio je objašnjenje lošijeg rezultata četverca na pariće u kojem je bio David Šain, koji je nakon borbe s rakovima i iskrivljenim veslom završio na posljednjem mjestu u finalnoj utrci na kojoj su svi očekivali puno bolji plasman Croexpressa. 
Do državnoga prvenstva Iktusove veslačice i veslači pojavit će se na nekoliko regata, među kojima je najbliža ona na Bledu, 15. lipnja. Kako je namjera trenera više trenirati, a manje putovati na regate najvjerojatnije će na Bled putovati samo manja grupa seniora i juniorki koji su ostvarili vrlo dobre rezultate na posljednjih nekoliko regata, a kadeti ionako ne nastupaju u Bledu. Umjesto na Bled ove će se godine masovnije nastupati u austrijskom Linzu u koji će otputovati brojna Iktusova posada tjedan dana nakon Bleda jer je želja kluba odmjeriti snage s ozbiljnom konkurencijom iz Austrije, Mađarske, Njemačke i Slovenije koja dolazi na regatu u Linz. Do državnoga prvenstva u rujnu ostaje samo regata na Paliću (Subotica) od većih putovanja za veslačice i veslače. 
Predsjedništvo kluba pojačano je novim članom, a to je nekadašnji veslač, danas direktor osječke Elektroslavonije Danijel Ilić. Klub očekuje i nastavak odlične suradnje s Gradom Osijekom, pogotovo nakon što je član Predsjedništva Denis Ambruš na nedavno održanim lokalnim izborima postao osječki dogradonačelnik. Ambruš je, među ostalim, izjavio kako želi nastaviti raditi za dobrobit Iktusa i osječkoga veslanja te pomoći u završetku svih projekata i planova koje je započelo sadašnje vodstvo kluba. 
 
Tekst i slike: Davor Lončarić