Još nisu svima dopušteni treninzi, veslači na udaru

Veslači na udaru

Vlada RH potvrdila je da će u prvoj fazi popuštanja mjera zaštite od koronavirusa biti dopušteno i treniranje pojedinih skupina sportaša. Od 27. travnja treninge u kontroliranim uvjetima moći će prakticirati vrhunski sportaši prve i druge kategorije i seniorske ekipe u najvišem stupnju natjecanja, piše današnji Glas Slavonije (25. travnja 2020.)

U osječkom Veslačkom klubu Iktus nisu krili razočaranje kada su shvatili da oni nisu na popisu klubova, ili pojedinaca, a koji se od ponedjeljka mogu vratiti treninzima u klubu, ili na vodi. Malo jest čudno, klub koji u svojim redovima ima pet hrvatskih reprezentativaca u raznim kategorijama, još mora čekati, a njihovi članovi trenirati u neprimjerenim uvjetima u svome dome, ili “trčakarati” uz Dravu. No nije sve izgubljeno, pravila jasno kažu jedno, ali u svakom pravilu ima izuzetaka. Veslanje je takav sport da nema ligaških natjecanja, pa Iktus niti ne može biti član Prve lige, ali Osječani imaju veslačku kvalitetu i zaslužuju povratak treninzima. Ionako već previše kasne s izlaskom na vodu. Sada je posao na klupskoj upravi, naime, čelnici Iktusa trebali bi uputiti dobro argumentiran dopis Središnjem državnom Uredu za sport i županijskom Stožeru civilne zaštite te ih zamoliti da Šain te braća Lončarić, Ivan Ante Grgić, Luna Keretić i Frano Škojo, koji se pripremaju za Europska mlađeseniorska i juniorska prvenstva, krenu s treninzima.

– Pred našim članovima ove su godine Europska prvenstva, već je kraj travnja, a mi nismo na vodi. Treba imati više sluha za potrebe nekih sportaša, jer ispada tragično kad vidimo tko recimo može, a tko još mora čekati da počne s treninzima – kaže trenerica u VK Iktus Jasminka Kraljević Čolić.

SPARING SA SINKOVIĆIMA
Patrik i Anton Lončarić u prvoj polovini ožujka boravili su u Zagrebu gdje su na jezeru Jarun sparirali braći Sinković. Onda su treninzi zabranjeni, pa se dogodio potres i Lončarići su se vratili u Osijek.

– Mi se nadamo kako ćemo ponovno moći u Zagreb i sparirati Sinkovićima. Lani smo s Grgićem i Ipsom osvojili srebro na EP-u za mlađe seniore, ali su nam pravila zbog broja posada u finalu odnijela status u drugoj kategoriji, ali što je tu je. Meni je ovo sa zabranom treninga pomalo smiješno. Koga mi to ugrožavamo, braća smo, zajedno živimo i treniramo, u čamcu smo dovoljno udaljeni jedan od drugog, a i za koga smo to mi opasnost na vodi. Još je nelogičnije da su dopuštenje za treninge prije dobili neki hrvatski nogometni klubovi nego, recimo Sandra Perković, Sinkovići, Srbić… – kaže Patrik Lončarić.

Autor: Ivana Liović, Glas Slavonije