Kad o prevrtanju čamca pišu novine

Glas Slavonije: “I to je dio veslanja. Veslačicama Iktusa ipak nije trebala pomoć”. Kad se uobičajeno prevrtanje u Dravu pretvori u događaj dana zbog panične dojave građana s Promenade.

OSIJEK – Građani su u ponedjeljak nešto prije 16 sati vidjeli u Dravi kod Osijeka prevrnut čamac i odmah alarmirali policiju. Čamac je uočen kod pješačkog mosta i očevidci su pretpostavili da onima koji su bili u čamcu treba pomoći. Odmah je pozvana Hitna pomoć, kao i osječki profesionalni vatrogasci. No, srećom, sve je prošlo dobro.

Naime, dvije veslačice – kadetkinje osječkog Veslačkog kluba Iktus, Ozana Prisuda i Arija Cvitanović, prevrnule su se u Dravi, no iskusne u svom sportu uspjele su doplivati do obale. Policija je tako samo zabilježila taj nesvakidašnji događaj, dok vatrogasci nisu imali potrebe intervenirati.

Trener u osječkom veslačkom klubu Krešimir Ižaković kaže da se takve stvari često događaju u njihovu sportu.

– Događa se da se čamac prevrne. Kaže se, ako se veslač nije prevrnuo da i ne zna što je veslanje. Svi to moraju proći da bi se znali ponašati u svakoj situaciji. Prošle godine prevrnula se još jedna naša veslačica koja se time bavi 15 godina. Sve je to dio veslačkog sporta – kaže Ižaković. Trener dodaje da svi znaju da se trebaju kad im se takvo nešto dogodi uhvatiti za čamac i tako doći do obale.

Iako je Drava ledena i temperature se kreću oko nule, prema riječima trenera, djevojke su dobro i nastavit će s treninzima.

– Pripremamo se za sljedeću sezonu preko cijele zime. Ako se dobro pripremimo tijekom zime, bit će dobra i cijela iduća sezona – dodaje Krešimir Ižaković.

 

(S.L.)