Kešerac nastupa u dvojcu s Čavlović

Na zagrebačkom Jarunu u subotu i nedjelju bit će održana međunarodna regata “Croatia Open 2013” koja je odavno upisana u kalendar FISE i time stekla status središnjeg srednjoeuropsklog natjecanja na početku nove sezone. Svjedoči o tomu i broj prijavljenih, oko 700 veslač(ic)a iz Austrije, Bugarske, Estonije, Hrvatske, Izraela, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Turske. (Glas Slavonije, 12.4.2013.)

U tom veslačkom “mravinjaku”, zajedno sa svim ostalim hrvatskim klubovima, bit će i osječki Iktus, koji je prijavio 32 mladića i djevojke predvođene glavnim adutima za nadolazeću sezonu. David Šain, naime, veslat će u subotu u samcu, a dan poslije sa Sinkovićima i Martinom dakako, u četvercu na pariće reprezentacije Hrvatske. Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić imat će priliku oba dana testirati svoje mogućnosti u dvojcu bez kormilara koji za 2013. najavljuje i nastup na EP, Mateja Srba čeka samac mlađih seniora, a zanimljivo je da će iskusna Sonja Kešerac, osim u “skifu”, u nedjelju nastupiti i u dvojcu na pariće, ali ne s Majom Anić (koja je ovu godinu odlučila posvetiti fakultetskim obvezama, nap.a.) nego s mladom klupskom kolegicom Majom Čavlović. Koliko važnosti u Iktusu pridaju predstojećem nastupu najbolje oslikava podatak da su, još od srijede, na Jarun na mini pripreme (Drava je, doista, porasla!) otputovali Janjić, Kolobarić, M. Srb i Kešerac.
Osim spomenutih, osječki će klub, u svim uzrasnim skupinama od kadetskog do seniorskog, zastupati Patrik i Anton Lončarić, Marko Iža, Ivan Ante Grgić, Dino Steiner, Antonio Šubarić, Oliver i Hrvoje Kandrać, Marcel Moser, Borna Srb, Domagoj Petanjak, Dominik Matijević, Dario Rudec, Swen Sabolić, Stjepan Pirić, Dino Belić, Bruno Pirić, Mario Milić, Ivan Katalinić, Robert Kralik, Kristijan Landeka, Nedjeljko Rado, te Mia Drkulec, Ana Zobundžija, Aria Cvitanović i Teuta Stojaković. D. Kerže
 
Ivana predvodi Vukovarce
Nakon što je lani proslavio svoju stotu obljetnicu, vukovarski klub nastavlja dograđivati svoju bogatu tradiciju. Na “Croatia Open 2013” veslat će 20 članova HVK Vukovar kojima je na čelu jedna od naših najdarovitijh veslačica Ivana Krkljuš. Još će se natjecati Marin Miletić, Borna Kovačev, Petar Tomičić, Luka Namačinski, Petar Dinješ, Domagoj Džalto, Jan Szabo, Harald i Mato Brandt, Kristijan Ivanković, Nikola Kekez, Dominik Marelja, Luka Benaković, Stjepan Miličić, Ivan Vodopić, Fabijan Abjanović, Hrvoje Car i Nebojša Ivičić.
 
D. Kerže, Glas Slavonije 12. travnja 2013. godine