Krešimir Ižaković i dalje glavni trener Iktusa

Održana je prva sjednica Predsjedništva Veslačkog kluba Iktus nakon skupštine na kojoj je za predsjednika ponovo, nakon dvogodišnje pauze, izabran Daniel Srb. Za dopredsjednika je izabran Davor Brust. Definirana su osnovna klupska tijela te potvrđen voditelj struke, odnosno glavni trener.

Članovi predsjedništva kluba jednoglasno su profesoru Krešimiru Ižakoviću dali potporu i produžili mandat voditelja struke, odnosno glavnog trenera u Veslačkom klubu Iktus. Dogovoreno je kako će se sastanci trenera redovito održavati, u veslačkoj sezoni svakog tjedna, a uz voditelja Ižakovića na tim će sastancima biti i predstavnik Predsjedništva Iktusa, dopredsjednik Davor Brust. Ižaković je, inače, već na skupštini izabran za predsjednika Nadzornog odbora Iktusa, a predsjedništvo mu je dalo i prvi zadatak- da načini program rada za 2016. godinu i odredi kakav će biti raspored veslača i trenera. Slijedi, dakle, dogovor o tome kojem će treneru pripasti koja skupina veslača u novoj sezoni. Od seniorske posade u klubu nastavljaju trenirati David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Sonja Kešerac i Mario Vekić, a pokušat će se privući i nekoliko novih članova seniorske posade, nakon što je Maja Anić prestala veslati, a Ante Janjić je trenutačno u Australiji. Sve seniore bi, prema naputku predsjedništva, trebao voditi jedan trener, a slično je i s ostalim kategorijama veslačica i veslača. Ižaković je istaknuo kako želi u svom timu vidjeti sve dosadašnje trenere- Jasminku Čolić Kraljević, Branku Steiner, Branimira Steinera i Branka Jovanovca, a konačan trenerski tim bit će definiran nakon dogovora o podjeli poslova i posada.

Na jednoj od sljedećih sjednica bit će izabran i drugi dopredsjednik kluba te će to tijelo najvjerojatnije biti i prošireno novim članovima. Trenutačno su u predsjedništvu Daniel Srb, Davor Brust, Vladimir Krajnović, Branimir Srb, Branko Kovač, Boris Čagalj, Zdravko Pavić i Davor Lončarić.

Darko Radmanić i dalje će biti tajnik kluba, tehnički odjel vodi Branimir Srb, financije i marketing Boris Čagalj, a stegovno povjerenstvo Branko Kovač.