“Lauf” upotpunjen radom u teretani

Ukratko sa zimskih priprema najboljih hrvatskih veslača i veslačica u Italiji. Prenosimo tekst iz Glasa Slavonije.

Iz Italije, gdje se na posebnim zimskim pripremama nalaze najbolji hrvatski veslači(ce), SMS porukom javio se iktusovac David Šain. Kao član proslavljenog četverca na pariće državne reprezentacije, dvostrukog svjetskog prvaka i olimpijskog viceprvaka u kojem su i braća Martin i Valent Sinković, te Damir Martin, David s kolegama radi punom parom.

– Snježni proplanci Vall de Casiasa, na talijanskom sjeveru, pružaju nam idealne uvjete za rad i zasad se sve odvija na najbolji mogući način – dojavio je Šain šaljući pritom i pozdrave svim sugrađanima u rodnom Osijeku.

– Naš trener Nikola Bralić brine za to da se plan siječanjskog dvotjednog boravka u Italiji provede u djelo do u tančine.

Repertoar treninga baš i nije ni lak, ni jednostavan:

– Skijaški “lauf” kliznim korakom, kao i prošlih godina, je najzastupljeniji, prijepodne po 40, a poslijepodne još 30 kilometara. Sve to nadopunjavamo trećim treningom svakog dana, u teretani gdje, osim utega, imamo i veslanje na ergometrima. I tako sve do nedjelje, kad se vraćamo u domovinu.

Osim “Croexpressa”, iste pripreme odrađuje i skupina članova zagrebačke Mladosti, ali prvi put i Teuta Stojaković, juniorka Iktusa, kojoj veslački stručnjaci proriču blistavu karijeru.

Dragutin Kerže, Glas Slavonije 14. siječnja 2014. godine