Lončarići opet okupili društvo kod Iktusa

Braća Lončarić

O dočeku braće Lončarić i trenerice Kraljević Čolić u Iktusu piše i Glas Slavonije. Prenosimo članak u cijelosti.

Veslačka natjecanja u 2020. godini uglavnom su na čekanju. Otkako je proglašena pandemija sve je zamrlo, velika natjecanja otkazivana su jedno za drugim, a onda je stigao rujan i napokon se nešto održalo – Europsko prvenstvo mlađih seniora (U-23) u Duisburgu. U Njemačkoj su veslali i osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić, i nisu razočarali. U svom dvojcu bez kormilara osvojili su medalju, ovaj put srebrnoga sjaja. Odličnim utrkama samo su potvrdili kako su jedni od najdarovitijih mladih veslača u Europi, u Duisbrugu ispred njih bio je samo dvojac iz Rumunjske.

Uspjeh je osvojiti medalju, a još veći uzeti je u ovoj potpuno ludoj godini. Lončarići neko vrijeme nisu mogli trenirati, pa su onda pod budnim okom svoje trenerice Jasminke Kraljević Ćolić, sparing-partnera Martina i Valenta Sinkovića te njihovog trenera Bralića pokušali sve propušteno nadoknaditi u kratkom vremenu.

– Ovo je neobična godina. Kad smo trebali izići na vodu i krenuti s normalnim treninzima, sve je prekinuto. Dva mjeseca nismo mogli normalno trenirati, a to je u veslanju jako mnogo. No uspjeli smo ući u pravi ritam i evo nam još jedne medalje s velikih natjecanja. Naravno da smo zadovoljni – komentirao je Patrik Lončarić.

Srebrni Lončarići na promenadi su okupili društvo kako bi proslavili medalju, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš na dar im je donijela ukupno 10.000 kuna, župan Ivan Anušić obećao je još izdašniju financijsku pomoć, a svi oni koji se brinu o sportu u gradu Osijeku kazali su kako su Lončarići i Iktus zaslužili još veće ulaganje u osječko veslanje.

Ivana Liović

Više fotografija – Facebook VK Iktus.