Luna Keretić završava pripreme – kreće na Svjetsko juniorsko prvenstvo

Nakon što su na međunarodnoj regati na Bledu Luna Keretić i Reina Rimbaldo (HAVK Mladost) izveslale normu za juniorke u dvojcu na pariće ušle su u sastav naše veslačke reprezentacije, a vodi ih trener iz Mladosti Mario Janković. Uspješno su odrađene pripreme na Perućkom jezeru, a posljednjih tjedan dana odrađuju se i usavršavaju posebni detalji na Jarunu u Zagrebu. Hrvatska ekspedicija na put bi trebala krenuti u ponedjeljak, 9. kolovoza, natjecanja počinju u srijedu, a finalne utrke su sljedećeg vikenda- 14. i 15. kolovoza.

“pripreme smo dobro odradile i zadovoljne smo, a za cilj smo si postavile ulazak u A finale”, izjavila je Luna Keretić. Reina Rimbaldo već je nastupala za juniorsku reprezentaciju, ali u skifu. “Od nas se dosta očekuje na Svjetskom prvenstvu. Želimo biti u finalu, a ako se tamo pojavimo možda padne i neka medalja”, samouvjereno je izjavila Reina. Ciljeve je potvrdio i trener Mario Janković iz Mladosti koji je istaknuo kako je konkurencija i žestoka i brojna – 23 ženska dubla pojavit će se na stazi u bugarskom Plovdivu! “Prva trka bit će jako teška, samo se prva posada plasira izravno u polufinale, a kroz repasaž će proći još dvije ekipe. U svakom slučaju bit će dosta teško”, kaže Janković, no uvjeren je kako su Luna i Reina spremne za sve izazove nakon odlično odrađenih priprema.

Hrvatsku će u Plovdivu predstavljati i Davor Poljančić (VK Trešnjevka) u skifu koji se pripremao za nastup u dublu s Rokom Boškovićem (VK Mornar). Roko je, na žalost, slomio nogu na maturalnom putovanju tako da je Poljančić imao samo mjesec dana vremena za pripreme u samcu. Tu su i tri četverca- na pariće, bez kormilara i s kormilarom koje pripremaju treneri Toni Urlić i Milan Radečić. U četvercu s kormilarom nastupit će Josip Božić Jokić, Bartol Bućan, Ivan Augustinov, Matej Stilin i kormilar Lukas Poljak. U četvercu bez su Marin Smoljanović, Joshua Nicoscia, Matej Galić i Karlo Hašperger, a u četvercu na pariće Nino Varat, Luka Jurčić, Nikola Šeparović i Filip Gligić.