Maribor: 36. Međunarodna veslačka regata

Iako je sezona veslačih natjecanja već trebala završiti, zbog elementarnih nepogoda i nešto kasnijeg datuma održavanja državnoga prvenstva Iktusovci idalje putuju na međunarodne utrke. Ovoga vikenda odredište je bilo- Maribor. 

 Domaćin regate bio je Veslački klub Dravske elektrarne Maribor, a Iktus tradicionalno nastupa na regati prijateljskoga grada (suradnja veslača traje vrlo dugo, kao i suradnja dvaju prijateljskih gradova na Dravi). Ove godine Iktus se predstavio sa znatno manje posada nego prijašnjih godina, no unatoč skromnijem broju veslača bilo je, kao i uvijek, lijepih rezultata. Osječke ekipe vodili su treneri Branimir Steiner i Jasminka Čolić Kraljević, dakle radilo se o kategorijama kadeta i mlađih juniora koji od sljedeće sezone nastupaju u “odraslijim” kategorijama, dakle mlađi juniori postaju A juniori, a kadeti postaju mlađi juniori što bitno mijenja njihov način treniranja, drukčija vesla i, dakako) dvostruko dužu stazu na utrkama (2000 metara).

Posebno je uspješna bila kadetkinja Karla Ambruš (koja i sljedeću sezonu vesla u kategoriji kadetkinja), a osvojila je prvo mjesto. Zlatne medalje i ovdje su uvjerljivo “pobrali” osječki kadeti- Marko Iža u skifu te Patrik i Anton Lončarić u dublu. Nešto su se slabije na valovitoj Dravi snašli kadeti Dominik Halilović, Leon Jug i Vedran Steiner te su Dominik i Leon osvojili peta mjesta u skifovima, a Vedrana su valovi jednostavno prevrnuli tako da nije mogao završiti utrku.

Trener Branimir Steiner na ovaj je, gotovo malo jači trening poveo također samo nekoliko veslačica i veslača. Sve djevojke osvojile su srebrne medalje- Leira Baruh Stojaković u skifu za A juniorke, te u dublu za seniorke u društvu Darije Čačić. Darija je sa sestrom Anđelom također bila srebrna u kategoriji dvojaca na pariće A juniorki.

 

D. Lončarić