Matej Srb prestao veslati!

Matej Srb, koji je na posljednjem državnom prvenstvu osvojio zlato i dva srebra prestaje veslati zbog želje da se posveti studiranju, ali i nezadovoljstva što u HVS-u nikada nisu imali razumijevanja da ga stave u državnu reprezentaciju, unatoč dobrim rezultatima.
Najbolja hrvatska veslačka posada ovog tjedna odradit će pripreme u Zatonu. Pod nadzorom Nikole Bralića prvih dana trenirali su samo iktusovac David Šain, te braća Valent i Martin Sinković. Naknadno im se priključio i Damir Martin, koji je minulog vikenda ostvario velik uspjeh na prestižnom Armand kupu skifista u švicarskom Bernu. Na startu te utrke se našlo čak 239 veslača iz 14 zemalja, staza je bila dugačka devet kilometara, a pobijedio je domaći predstavnik Nico Stahlberg s rezultatom 32:54,48 ispred našeg Martina (33:01,90).
I dok će se srebrni olimpijac i osvajač zlatne medalje na SP- Šain vratiti u Osijek potkraj tjedna te nastaviti svakodnevno trenirati u samcu kao i ostali najbolji članovi Iktusa, iz natjecateljskog kadra “narančastih” i definitivno je otpao Matej Srb. Još mlađi senior, nezadovoljan stanjem u svom matičnom klubu i HVS-u, poglavito kad je u pitanju sastavljanje posade državne reprezentacije, ali i u želji da se potpuno posveti završetku studija, odlučio se prestati baviti veslanjem! O kakvom je gubitku riječ za Iktus najbolje je dočarati podatkom da je na rujanskom Hrvatskom veslačkom prvenstvu osvojio, u seniorskim čamcima (treći zdesna), jednu zlatnu i dvije srebrne medalje.
Tekst: Drago Kerže
Foto: Davor Lončarić