Mia na SP za juniore

Bez Slavonaca ne može ni u Trakaiju- Iktusovka Mia Drkulec vesla u reprezentaciji Hrvatske. Nakon jučerašnjeg 4. mjesta u kvalifikacijskoj skupini, danas ih očekuje nastup u repesažu, gdje će probati izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale.
Nakon zapaženog uspjeha hrvatskih veslač(ic)a na Europskom juniorskom prvenstvu, potkraj svibnja u bjeloruskom Minsku s naglašenim ambicijama sedam naših posada otputovalo je u Litvu na Svjetsko prvenstvo za juniorke i juniore.
Podsjećamo da su u Bjelorusiji brončane medalje osvojile Ivana Krkljuš i Žana Krakić u ženskom dvojcu na pariće, a isti plasman ostvarili su i dečki u četvercu na pariće i osmercu. HVS je, stoga, odlučio u Trakaiju predstaviti 27 mladića i djevojaka, koji će veslati u sedam posada s nadaleko poznatim crveno i bijelim kvadratićima na veslima.
Vukovarka Ivana Krkljuš sa svojom stalnom partnericom u “dublu” Žanom Krakić (Trešnjevka, Zagreb) poletjela je u Litvu željna novog dokazivanja dosad mnogo puta potrvđenog potencijala, a Mia Drkulec (Iktus, Osijek) kao ponajbolja hrvatska skifistica u juniorskom uzrastu predvodi novi četverac na pariće, u kojem su još Paula Klak, Dora Dragičević i Marina Kaić. Osim Ivane i Mije u Litvu putuju i tri Slavonca, člana HVK Vukovar. Mato Džalto našao je svoje mjesto u izabranom osmercu (Krizmančić, Nemčić, Čavka, Laca, Metković, Coga, Bumbak i kormilar Ščurla), a Hrvoje Džalto bit će kormilar posade četverca kojiće činiti: Hartl, Biloš, M. Ančić i Kuzmanić. Vukovarski trener Damir Barišić-Barut još u ponedjeljak se s čamcima otputio u daleku Litvu. Inače, Hrvatsku će na SP-u još zastupati juniori – Ivan Županović u samcu, pa Samardžić i Plišić u dvojcu bez kormilara, kao i četverac na pariće: Šitum, A. Ančić, Baričević i T. Šain.
Svjetsko prvenstvo održava se do 11. ovoga mjeseca.
Dragutin Kerže, Glas Slavonije (objavljeno 6. kolovoza 2013.)
Foto: Davor Lončarić