Miholjska regata 2012.

Miholjska regata 2012

Veslački klub Iktus i ove je godine organizirao tradicionalnu Miholjsku regatu. Na Dravi je nastupio velik broj posada mladih članova osječkog  i klubova iz susjednih država. Domaćoj publici nastupom u četvercu predstavio se i srebrni olimpijac David Šain.

Svake godine na kraju veslačke sezone Iktusa organizira Miholjsku regatu. Ove godine ona je posvećena i obljetnici- 325 godina Župe Sv Mihaela u Tvrđi. Regata je najmjenjena za druženje i opuštanje nastjecatelja na kraju naporne sezone ali naravno i za isticanje onih najmlađih koji tek grade svoju karijeru u veslanju. Svaka utrka bitrna je za one najmlađe koji se žele pokazati u ovom sportu, a motiv više sada im je upravo rezultat njihovog idola Davida Šaina. Svi žele biti kao on i nastupati na Olimpijskim igrama pa čak i djevojke koje sigurno ostaju u ovom sportu.

Uz mlade članove veslačkog kluba Iktus koji su ponovno osvojili brojna odličja u različitim posadama, nastupili su i gosti iz Slovenije, Srbije i Mađarske. No bilo je tu i veslača i veslačica iz ostalih hrvatskih gradova. Gledatelji koji su prolazili promenadom kod Iktusa mogli su vidjeti 23 utrke svih uzrasta kao i onu našeg najboljeg veslača srebrnog Olimpijca Davida Šaina kojeg su svi s oduševljenjem pozdravili.