Mladi Iktusovci na Radio Osijeku

Radio Osijek ugostio je u srijedu, 27. studenoga 2013. godine predstavnike Veslačkog kluba Iktus u emisiji “Djeco i mladi o sportu se radi”. Pogledajte i poslušajte kako je to bilo.

Urednik emisije je Krunoslav Inhof, a on iz tjedna u tjedan govori o mladim osječkim sportašicama i sportašima, predstavlja klubove, najavljuje aktivnosti namijenjene djeci i mladim sportašima, razgovara s trenerima i slično. Cilj je emisije promovirati sport i potaknuti što više djece da se bave nekim sportom kojim se moguće baviti u Osijeku. U srijedu je došao red i na priču o mladima koji se počinju baviti veslanjem tako da je u studio pozvana trenerica Jasminka Čolić Kraljević, voditeljica škole veslanja u Iktusu te dvoje mladih veslača po njenom izboru, a to su kadetkinja Aria Cvitanović, osvajačica zlatne medalje na državnome prvenstvu 2012. godine u skifu te Anton Lončarić koji je osvojio zlato 2012. u dublu s bratom Patrikom te srebro na ovogodišnjem državnom prvenstvu u četvercu na pariće (s Patrikom Lončarićem, Markom Ižom i Ivanom Antom Grgićem).

Trenerica Jasminka Čolić Kraljević opisala je način upisa u veslački klub Iktus, program koji se provodi s djecom, govorila je o radu trenera i školi veslanja, putovanjima i natjecanjima dok su Aria i Anton govorili o svojim veslačkim iskustvima. Emisiju možete i poslušati na web stranici Radio Osijeka.

Tekst i foto: Davor Lončarić