Na Jarunu završne pripreme oba četverca

Najbolji veslači Iktusa- David Šain, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić pripremaju se za nove pobjede. Neki na Jarunu, a neki na Dravi.

David Šain, član srebrnog četverca na pariće s lanjskih Olimpijskih igara, tijekom boravka u rodnom Osijeku nakon još jednog nastupa u Eton Dorneyu, kratko je rekao.
– Vratili smo se u domovinu u ponedjeljak, a već u četvrtak smo se okupili na Jarunu. Samo smo jednom odveslali brže, imali smo tada i svjetski rekord (5:35) koji su nedugo nakon toga srušili Rusi. U nedjelju smo odlično startali, kad su se Nijemci pokušali približiti mi smo ubrzali i na kraju ih porazili uvjerljivije nego ikad prije.
To je, svakako, perfektan znak uoči Svjetskog prvenstva?
– U svakom slučaju, ali prije Koreje i Chungjua (25. kolovoza – 1. rujna nap.a.), još ćemo se jednom ogledati s najvećim suparnicima, od 12. do 14. idućega mjeseca na trećoj regati Svjetskog kupa u Lucernu, kamo ćemo se uputiti nakon što odradimo pripreme u Zagrebu. Najvažnije je da nas, kad smo mi pravi, nitko na svijetu ne može pobijediti!
Za razliku od četverca na pariće, posada četverca bez kormilara, u kojoj su iktusovci Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, te zadarski blizanci Branko i Marin Begović, nisu putovali u London, nego su marljivo trenirali u svojim klubovima, po dvojica.
-Visoka Drava nije nas omela, vježbali smo prema zacrtanom programu i u solidnoj smo formi, u glas će Janjić i Kolobarić. – Glazuru bismo trebali postaviti na Jarunu, gdje ćemo se, s Begovićima, naći prvih dana srpnja. Nama će Lucern biti odlučujući nastup, gdje bismo mogli izboriti vizu za SP!
Za razliku od terceta najboljih članova Iktusa, svi ostali nastoje se što bolje pripremi za Hrvatsko veslačko prvenstvo, od 13. i 15. rujna u Zagrebu. Dakako, gdje će im uzdanice biti baš Šain, Janjić i Kolobarić. Nadamo se, osokoljeni prethodnim uspjesima u Lucernu i Chungjuu. 
D. Kerže, Glas Slavonije 28. lipnja 2013. godine