Nikad dosadno u VK Iktusu!

“Šain i društvo iz četverca ne žele raditi s Ižakovićem”, pisalo je u subotnjem izdanju Glasa Slavonije, objavljenom u smislu najave za 32. izdanja Croatia Opena na zagrebačkom Jarunu. Prenosimo dio te priče koji se odnosi na odnose na relaciji trener Ižaković-dio seniora.

Sastavljene su nove seniorske veslačke kombinacije, koje bi ove sezone trebale nastupati na međunarodnim regatama i bit će zanimljivo vidjeti njihovu premijeru. Tako se na “Croatia Openu” u dvojcu na pariće predstavila “iktusovka” Sonja Kešerac s kolegicom iz zagrebačke Mladosti Valentinom Plejić. Nakon raspada sjajnog i medaljama okićenog “Cro Expressa” sastavljen je i novi četverac na pariće, s Osječanima u glavnoj ulozi. U novom četvercu je samo jedan član zlatnog “Cro Expressa”, David Šain, a novu posadu još čine njegovi kolege iz Iktusa Vjekoslav Kolobarić i Mario Vekić te veslač splitskog Mornara Vito Čavrlj. U dvojcu bez kormilara su pak “iktusovac” Ante Janjić i Zadranin Branko Begović.

Uoči promocije novih posada na površinu su isplivali i novi (stari) problemi Iktusa, koji su se prenijeli i na reprezentaciju.

– Iako sam inicirao taj četverac, ne mogu puno pričati o novoj posadi jer je ne vodim ja – ispalio je Krešimir Ižaković.

Kako ne vodi?! Pravilo je da s posadom radi trener koji ima najviše veslača u njoj. Iz Iktusa dolaze čak trojica, a Ižaković nije s njima.

– Razlog je jednostavan, Šain, Kolobarić i Vekić izrazili su želju da ne rade sa mnom! Inicirao sam taj četverac, ali on se odlučio za trenera iz Mornara Luku Vrgoča – dodao je Ižaković.

Ta bi odluka mogla donijeti nove nevolje za Iktus, gdje je Ižaković trener seniora. Očito su pukle veze na relaciji trener – veslači i postavlja se pitanje ima li smisla nastaviti raditi.

– Ne znam što će biti u klubu, kad odradimo regatu i vratim se iz Zagreba, odlučit ću o tome. Problema definitivno ima, ne pitajte me kako se osjećam, ali teško je raditi u klubu kad imaš veslača koji radi što hoće, ne polaže nikome račune, ne trenira po tvom planu i programu – zaključio je Ižaković. I da ne bude zabune, nije mislio na Šaina.

Ižaković nema ništa s četvercem, ali će raditi s dvojcima, Sonjom i Valentinom te Janjićem i Begovićem.

Iz Zagreba se javio i najbolji osječki veslač David Šain, koji smatra kako on i klupske kolege Vekić i Kolobarić nisu okrenuli leđa Ižakoviću, nego su se kao ekipa odlučili za Vrgoča, koji je trener četvrtog člana posade Vite Čavrlja.

– O tome tko će voditi posadu, ima više pravila, jedno je da je trenira onaj tko ima najviše svojih veslača u njoj. Ovaj put smo odlučili drukčije i izabrali Vrgoča – dodao je Šain.

“Croatia Open” trajao je samo dva dana, slijedi povratak u Osijek i svakodnevicu Iktusa. Hoće li u klubu nastaviti suradnju s Ižakovićem, ako nije njegov prvi izbor za trenera na reprezentativnom planu, teško da je na klupskom…

– Ne bih sad o tome, usredotočen sam na ovaj vikend i što bolju promociju novog četverca, za koji mislim da ima potencijal. U Iktusu je definitivno puno problema, jedan od njih je i problem trenera. Radio sam s Branimirom Steinerom, sada s Ižakovićem i ni jedan nije pokazao veliki trenerski potencijal. No, opet, ne vidim tko bi mogao voditi seniore osim Ižakovića. Ja sam imao sreće u karijeri što sam bio član velikog četverca na pariće i što nas je vodio pravi trener (Bralić)… Sve u svemu, nikako nisam zadovoljan kako Iktus funkcionira, u klubu je puno problema, ali za sada ga ne mislim napuštati – zaključio je Šain.

Umjesto najava i očekivanja lijepih vjesti s ugledne regate na Jarunu, u Iktusu su ponovo na površinu isplivale neke loše stvari koje se uporno guraju pod tepih, ali svako malo izvire i izazovu novu buru.

Ivana LIOVIĆ, Glas Slavonije 11. travnja 2015. godine