Nova uprava, novi trener ….

Nakon što je u nedjelju Denis Ambruš izabran za predsjednika Veslačkog kluba Iktus danas je održana i prva sjednica Predsjedništva kluba. Izabrani su novi dopredsjednici, novi članovi predsjedništva te potvrđen novi trener.

Novi su dopredsjednici Iktusa Davor Brust i Daniel Ilić, a u predsjedništvo su izabrani i novi članovi – Boris Čagalj i Tomislav Bogdan. Uz njih su, prema odluci skupštine, članovi predsjedništva Branko Kovač, Jurica Vrdoljak, Branimir Srb, Vladimir Krajnović, Davor Lončarić, Branko Belić, Darko Cvijić i Zdravko Pavić. Potvrđeno je i povjerenje za sljedeće razdoblje mandat dugogodišnjem tajniku kluba Darku Radmaniću.

Prije mjesec dana trener Damir Marković odlučio je završiti trenersku karijeru zbog te zbog brojnih obveza i velikih napora nakon 40 godina veslanja i treniranja “malo odmoriti”. Kako je u klubu ostalo samo četvero trenera (Branimir i Branka Steiner, Jasminka Čolić Kraljević i Krešimir Ižaković), a veliki je broj veslačica i veslača, predsjedništvo je prihvatilo da se angažira novi mladi trener i to Branko Jovanovac. Riječ je o profesoru tjelesne kulture koji je zaposlen u jednoj osječkoj srednjoj školi, nekadašnji je veslač koji je triput nastupao na svjetskim juniorskim prvenstvima, a radio je i kao trener u osječkom vaterpolskom klubu. Načelno je dogovoreno kako će Jovanovac trenirati starije juniore i pomagati u školi veslanja koju vodi Jasminka Čolić Kraljević. Ona će i dalje voditi sve kadetkinje i kadete u Iktusu. Branka Steiner i dalje će trenirati starije i mlađe juniroke, a Branimir Steiner mlađe juniore i Davida Šaina. Trener Krešimir Ižaković nastavlja voditi sve seniorke i seniore Iktusa.

Predsjedništvo je odlučilo smanjiti godišnju članarinu za podupirujuće članove Iktusa i ona će od sada iznositi 300 kuna na godinu, što je dvostruko manje nego prije. Najavljeno je kako će se mijenjati iznosi ostalih članarina, ali na sljedećim sjednicama predsjedništva kluba.

Davor Brust, Krešimir Ižaković i Branko Belić zaduženi su za izradu novog kućnog reda Iktusa, dok su članovi Stegovnog povjerenstva i dalje Branko Kovač, Vladimir Krajnović i Darko Cvijić. Kovač, Ižaković i Radmanić i u sljeećoj će godini biti zaduženi za organizaciju putovanja i smještaja na natjecanjima.