Novi čamac Davida Šaina

U veslačkom klubu Iktus, jednom od najboljih sportskih klubova u Osijeku, danas je bilo svečano. Svjetski prvak i olimpijac David Šain, dobio je novi, vrijedni čamac. Novac je osigurao Grad Osijek, a osobno je čamac Šainu danas predao gradonačelnik Ivan Vrkić.
Prema riječima olimpijca Davida Šaina čamac je stigao u pravi trenutak. Naime, teku pripreme za Olimpijske igre u Tokiju i Šain ističe kako nikada nije bio u boljoj formi te stoga očekuje i vrhunske rezulate. Novi karbonski čamac s veslima, poznate marke Filippi, koštao je 80 tisuća kuna, dugačak je 8 metara, a težak 14 kilograma.
Veslački klub Iktus, simbol je grada na Dravi i nije čudo što gradska uprava ima razumijevanja za potrebe veslača. Rekao je to predajući čamac olimpijcu, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Najavio je tom prigodom, i nabavku novog čamca za braću Lončarić koji postižu izvrsne rezulate i velike su nade Iktusa. Vrkić je odlučio preusmjeriti sponzorstvo Zagrebačke banke vrijedno 100.000 kuna na Veslački klub Iktus kako bi se namjenski utrošio novac, odnosno kupio novi dvojac za svjetske juniorske prvake- Patrika i Antona Lončarića. Osim toga, gradonačelnik Vrkić najavljuje i kupnju čamca osmerca za kojega bi Grad izdvojio trećinu cijene, a ovom je prigodom pozvao Sveučilište i Županiju da sudjeluju u ovoj vrijednoj investiciji za najnagrađivaniji sportski kolektiv u Županiji Osječko-baranjskoj. Osmerac je vrijedan 200 tisuća kuna.
David Šain najavio je kako namjerava ozbiljno pristupiti projektu Tokio, odnosno plasirati se na Olimpijske igre 2020. godine i to najvjerojatnije u dvojcu na pariće, no nije za sada otkrio tko bi mu mogao biti partner. Izjavio je novinarima kako je uobičajeno da vrhunski veslači dobivaju nove čamce svakih godinu do dvije godine, a njegov aktualni čamac bio je star šest godina. Šain je potvrdio kako je u odličnoj formi, svakodnevno trenira i očekuje sve bolje rezultate na ovogodišnjim natjecanjima.
Iktusovci za dva tjedna sudjeluju na velikoj međunarodnoj regati u Zagrebu – Croatia Openu, a potom slijedi državno seniorsko prvenstvo s kojeg su se osječki veslači redovito vraćali s vrijednim medaljama. U klubu vjeruju kako će na ovogodišnjoj seniorskoj smotri nastupiti i u seniorskom osmercu te još nekoliko disciplina – dvojaca, četveraca i skifova.