Novi iznosi članarina u Iktusu

Od 1. ožujka Iktus primjenjuje novi pravilnik o plaćanju članarina u klubu. Regatni veslači plaćat će mjesečnu članarinu 60 kuna, veterani i rekreativci 100 kuna, a članarina za školu veslanja iznosit će 150 kuna na mjesec. 

Ovu je odluku donijelo Predsjedništvo VK Iktus na drugoj sjednici održanoj 9. veljače 2016. godine. Jednoglasno je poduprt prijedlog o povećanju iznosa članarina jer je procijenjeno kako su dosadašnji iznosi bili više nego simbolični, posebice u situaciji u kojoj se sve teže dolazi do novca sponzora i pokrovitelja.

Prema izvješću tajnika kluba i koordinatora sportskog odjela trenutačno je u Iktusovom pogonu 46 regatnih veslača mlađeg uzrasta, mlađih juniora i kadeta te starijih kadeta. Tome treba dodati starije juniore i seniore, no zaključak je da klub ima sasvim dovoljno veslačica i veslača za nastup na regatama i ovogodišnjem državnom prvenstvu. U školi veslanja i ove je sezone tridesetak najmlađih veslača i veslačica. Stariji juniori i seniori redovito treniraju i pripremaju se za sezonu. David Šain priprema se za sva državna natjecanja, a namjera mu je nastupiti i na međunarodnim natjecanjima u sklopu hrvatske reprezentacije. Uskoro će mu se u klubu pridružiti i Vjekoslav Kolobarić koji je na školovanju u Zagrebu gdje nije prekinuo trenirati, Mario Vekić najavio je nastup na državnom prvenstvu za Iktus, a još se čeka odluka Ante Janjića o povratku iz Australije u kojoj trenutačno boravi. Među juniorima neupitan je nastup na svim državnim natjecanjima Teute Lee Stojaković, a najvjerojatnije i njeni reprezentativni nastupi na ovogodišnjem europskom i svjetskom prvenstvu. 

I ove bi godine veslači Iktusa trebali nastupiti na 11 ili 12 regata u Hrvatskoj i okruženju, a prijedlog odlaska na regate utvrdit će Iktusovi treneri dok će konačnu odluku o putovanjima i sastavu posada donositi predsjedništvo kluba. Važnu će ulogu u tome imati dopredsjednik kluba Davor Brust kojega je predsvedništvo još na prvoj sjednici ovlastilo da koordinira radom svih trenera. 

Predsjedništvo je uputilo i poziv svim nekadašnjim Iktusovim veslačima koji to žele i imaju mogućnosti da se uključe u rad kluba, prvenstveno ako imaju namjeru surađivati kao treneri s mlađim uzraztom veslačica i veslača.