Odlični rezultati na Bledu – svi Iktusovci donose medalje

Proteklog je vikenda održana 65. međunarodna veslačka regata na Bledu. Zbog koronakrize regata je bila otkazana prošle godine, no sada je oborila rekorde prema broju natjecatelja- bilo ih je 590 iz 14 država, a nastupali su kao predstavnici klubova ili nacionalnih saveza. Bledska regata velikom broju reprezentacija i izbornika služi kao izborna regata za sastavljanje posada na međunarodnim natjecanjima juniora i mlađih seniora. Iktusova tri člana hrvatske veslačke reprezentacije pokazala su vrlo dobre rezultate i sada se čeka odluka izbornika o tome hoće li predstavljati našu zemlju na nekom međunarodnom natjecanju. Trener Krešimir Ižaković na Bled je poveo ponajbolje Iktusove juniore – Lunu Keretić i Karla Paunovića te Ivana-Antu Grgića koji je još ove godine u skupini mlađih seniora.

S obzirom na to da se bledska regata koristi za sastavljanje reprezentacijskih posada u pravilu se tijekom tri dana natjecanja mijenja sastav posada. Tako su se Luna Keretić i Karlo Paunović prvo okušali u skifovima i pobjedama u kvalifikacijskim skupinama osigurali plasman u A finala u kojima je Luna zauzela šesto mjesto, a Karlo peto. Ivan-Ante Grgić počeo je natjecanje u seniorskom dublu s Patrikom Papcem. Osvojili su srebro s vremenom 6:29,46 iza najbolje švicarske posade, a u konkurenciji su bili i dublovi iz Moldavije, Slovačke i Nizozemske te još jedan hrvatski dubl (Fran Šuk-Mihael Girotto).

Dva su hrvatska dubla dan kasnije spojena u četverac na pariće, a u uzbudljivoj utrci s Mađarima i Nijemcima osvojili su četvrto mjesto s vremenom 6:04,39.

Luna Keretić i Karlo Paunović na kraju su natjecanja zablistali u dvojcima na pariće.

Luna je nastupila u dublu s Reinom Rimbaldo iz Mladosti, a nakon trećeg mjesta u kvalifikacijskoj utrci djevojke su osvojile zlatnu medalju s vremenom 7:18,61, uvjerljivo ispred posada Slovenije, Češke, Austrije i Švicarske.

Karlo Paunović zaveslao je u dublu s Ivanom Talajom iz Makarske. U kvalifikacijama su bili prvi, a u finalnoj utrci izveslali su 6:46,77 te osvojili srebro! Bolji su od njih bili samo veslači iz Moldavije i to u fotofinišu (6:46,71) dok su ostale posade iz finala bile daleko od dvije najbrže.