Održava se Jumbova regata u Zagrebu

16.Međunarodna veslačka regata poznata i pod nazivom Jumbo regata, pokrenuta je prije 16 godina zahvaljujući viziji Julija Boroše – Jumba, danas jednog od najstarijih aktivnih veslača. Njegov je moto: svi koji se bave veslanjem trebaju imati mogućnost i natjecati se, tako da je regata od prvog dana koncipirana na način da su na programu gotovo sve discipline u svim dobnim kategorijama, pd mlađih kadeta pa sve do veterana. Regata je uvrštena u službeni kalendar natjecanja međunarodne veslačke federacije FISA.
Danas (subota, 1. lipnja) finalne utrke počinju u 15 sati na zagrebačkom Jarunu. Nakon prijava i utvrđene startne liste poznato je kako u finalu nastupaju Maja Čavlović (1x SŽB), Matej Srb i Stjepan Pirić (2- SMA), Marin Šuto, Hrvoje Golub, Domagoj Junaković, Mate Ravlić, korm. Dorijan Činčurak (4x+ GIG) te osmerac mlađih juniora (8xJMB)- Fran Lobel Vrban, Matko Žuro, Lukas Šestić, Juraj Jenjić, Krešimir Forjan, Stjepan Pinotić, Matej Lamza, Mislav Konjik i korm. Dorijan Činčurak.
Za finalne utrke tek se trebaju izboriti u kvalifikacijama skifovi starijih juniora (1xJMA) među kojima su Iktusovi Borna Srb, Ivan Katalinić i Mario Milić.Kvalifikacije očekuju i juniorske dublove (2xJMB), a Iktus je poslao dvije posade- Dino Steiner-Antonio Šubarić i Hrvoje Kandrać-Marcel Moser. Stjepan Pirić i Matej Srb veslat će u kvalifikacijama za seniorske skifove (1xSMA), iako nešto kasnije nastupaju i u dvojcu bez (2- SMA). Najžešća je konkurencija u skifovima starijih kadeta (1xKMA) s 30 prijavljenih natjecatelja, a boje Iktusa branit će Patrik Lončarić, Anton Lončarić, Marko Iža i Ivan Ante Grgić. Juniorka Mia Drkulec borit će se za finale u skifu (1xJŽA), a kadetkinje Lea Lamza i Aria Cvitanović u dublu za kadetkinje (2xKŽA). Na Jarunu danas veslaju i 3 Iktusove posade juniora u dvojcima bez (2-JMA) Dario Rudec-Oliver Kandrač, Domagoj Petanjak-Swen Sabolić i Dominik Matijević-Robert Kralik. Mlada kadetkinja Gorana Vekić prvi put nastupa na regati u kategoriji 1xKŽB te mlađe juniorke u dublu Dunja Čačić-Anđela Čačić uz iskusnije kolegice u istoj kategoriji (2xJŽB) Teutu Stojaković i Anu Zobundžiju.
U nedjelju, 2. lipnja natjecat će se dublovi B seniora (2xSMB) i izravno u finalu Iktusovci Kristijan Landeka-Nedjeljko Rado. U kategoriji 4-JMA nastupit će DOminik Matijević, Robert Kralik, Dario Rudec i Oliver Kandrač. Željko Betlehem i Karlo Suk natječu se u disciplini dublova za veterane. Ponovno je najveći broj prijavljenih, a time i najveći broj kvalifikacijskih utrka za starije kadete u dublovima (2xKMA), a za Iktus veslaju Patrik Lončarić-Anton Lončarić i Ivan Ante Grgić-Marko Iža. Mladi Marin Šuto borit će se u kvalifikacijama u kategoriji mlađih kadeta u skifu (1xKMB), a nastupa i četverac s kormilarom za starije kadete (4+KMA GIG) u kojem će biti Alen Budiš, Grgur Šibila, Leon Jug, Lovro Rado i kormilar Dorijan Činčurak. Teuta Stojaković u nedjelju će veslati u skifu za juniorke (1xJŽB), a Hrvoje Kandrač i Marcel Moser u dvojcu bez za mlađe juniore (2-JMB). U kategoriji 4-JMB za Iktus veslaju dvije posade: Domagoj Petanjak-Swen Sabolić i Mario Milić-Borna Srb. Sonja Kešerac i Maja Čavlović trebale bi veslati skif za seniorke, a Aria Cvitanović skif u kategoriji A kadetkinja. U kategoriji četveraca bez kormilara za mlađe juniore veslat će Juranj Jenjić, Stjepan Pinotić, Matko Žuro i Fran Lobel Vrban. Mia Drkulec i Ana Zobundžija predstavljaju Iktus u dublu starijih juniorki, dok će kadetkinje veslati 4x+ i to Ozana Prisuda, Zlata Pinotić, Lea Lamza, Mirta Astaloš i kormilarka Gorana Vekić. Nastupit će i naš juniorski osmerac u kojem će biti Borna Srb, Swen Sabolić, Domagoj Petanjak, Ivan Katalinić, Dominik Matijević, Robert Kralik, Dario Rudec, Oliver Kandrač i kormilar Ivor Krištof. U kategoriji seniorskih dublova veslaju Matej Srb-Stjepan Pirić i Kristijan Landeka-Nedjeljko Rado. I kategorija skifova za mlađe juniore također je jedna od najatraktivnijih disciplina s najviše prijavljenih veslača, a za Iktus veslaju četiri veslača- Dino Steiner, Antonio Šubarić, Mislav Konjik i Matej Lamza.