Osječko-zadarska kombinacija na Dravi ‘uveslala’ se za Sevillu

Pokazalo se da je nedavna međunarodna veslačka regata u njemačkom Essenu ipak bila odlučujuća za sastavljanje rimen posada koje će zastupati Hrvatsku na predstojećem Europskom prvenstvu. Podsjećamo da je Iktusov dvojac bez kormilara, s Antom Janjićem i Vjekoslavom Kolobarićem (koji sustavno trenira i nastupa zajedno gotovo pune dvije godine), na travanjskoj Croatia Open regati nadmašio sve suparnike, među inima i Vitu Čavrlja i Nikšu Skelina iz splitskog Gusara, koji se, potom, nisu pojavili (zbog bolesti Čavrlja) na još jednom “ogledu” istih suparnika, na Inter City regati, dva tjedna kasnije, također na Jarunu. Braća Branko i Marin Begović, blizanci (1986.) iz zadarskog Jadrana, ispali su iz kombinacija za status lidera među hrvatskim “dvojcima bez”…
Poslije svega, prvog dana Huegelregatte u Essenu, “gusari” su bili brži od Osječana, a drugog dana Janjić i Kolobarić smješteni su u četverac sa Zadranima, odveslali sasvim solidno i zauzeli drugo mjesto što je – presudilo. Izbornik Srećko Šuk, naime, donio je odluku da na EP-u nastupe Čavrlj i Skelin u dvojcu, a Janjić, Kolobarić i Begovići u četvercu bez kormilara.
– Zadrani su bili ovdje, u Osijeku, šest dana i održa(va)ni su intenzivni treninzi, dvaput dnevno na Dravi, bez obzira na visok vodostaj, kaže trener Krešimir Ižaković.
– Sasvim sam zadovoljan kako napreduju, a mislim da će biti i brži nakon “glanca”, posljednjih tjedan dana na Jarunu.
Jučer hrvatski reprezentativni rimen četverac otputovao je u Zagreb, a let svih naših najboljih veslač(ic)a, predvođenih četvercem na pariće (braća Sinković, Martin i Šain), u Španjolsku zakazan je za srijedu, 29. ovoga mjeseca. Europsko prvenstvo održava se od 31. svibnja do 2. lipnja u Sevilli.
Dragutin KERŽE, Glas Slavonije, 22. svibnja 2013. godine
Ponovno dvojac
Bez obzira na solomonsko rješenje izbornika Šuka, iktusovci Janjić i Kolobarić ne odriču se želje da i na velikim natjecanjima veslaju u – dvojcu!
– Nakon Seville bit će održane dvije regate Svjetskog kupa na kojima ćemo opet nastupiti Vjeko i ja. Mi smo ipak dvojac, rekao nam je ovih dana Janjić.
Vukovarka Krkljuš u Minsku
Uvertira seniorskom, prema kalendaru FISA-e, bit će juniorsko EP već ovoga vikenda (25. i 26. svibnja) u Minsku (Bjelorusija). U sastavu hrvatske reprezentacije bit će već uhodani tandem juniorki, Ivana Krkljuš (HVK Vukovar) – Žana Krakić (Trešnjevka, Zagreb) u dvojcu na pariće. Hrvatsku će u Minsku predstavljati četiri posade.