Otvoreno prvenstvo Vojvodine na Paliću

Veslačice i veslači Iktusa nastupili su na tradicionalnoj regati na jezeru Palić koja je, među ostalim, poslužila kao dio priprema za predstojeće Prvenstvo Hrvatske u veslanju za kadete i juniore koje se održava sljedećeg vikenda u Zagrebu (7.-9. srpnja 2018.).

Treneri Jasminka Kraljević Čolić, Krešimir Ižaković i Tomislav Oršolić poveli su na Palić dio svojih najboljih posada, a uobičajeni osvajači odličja na ovoj regati (David Šain, Aria Cvitanović, Ivan-Ante Grgić) bili su spriječeni zbog zagrebačkih priprema za sljedeća velika međunarodna natjecanja u različitim klupskim, odnosno reprezentacijskim kombinacijama. Tako su na Vojvodina Openu tek Patrik i Anton Lončarić uspjeli “uloviti” dva zlata i dva srebra za Iktus i to dva zlata u seniorskoj konkurenciji dvojaca bez kormilara, srebro u juniorskoj konkurenciji dvojaca te srebro u seniorskom četvercu bez kormilara u kojem su uz njih veslali Marin Kovač i Bruno Bašić.

Hirovito i vjetrovito vrijeme nije dopustilo veslačima uobičajene treninge dan uoči subotnjih utrka, a i prava je sreća što u jakom olujnom nevremenu u petak nisu stradali ni veslači ni oprema. Kad su se vremenske prilike donekle stabilizirale odrađene su brojne utrke u subotu te u nedjelju, a osvojeno je i više odličja. Naviknuo je Iktus i na puno više, no zbog izostanka već spomenutih uzdanica, zbog zdravstvenih problema nekoliko veslača te opisanih loših vremenskih prilika zaključak je da smo dobro i prošli. Na Paliću je nastupilo 190 veslačica i veslača u brojnim posadama iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije.

Ivor Janković osvojio je srebrnu medalju u samcu za A kadete i bila je to peta medalja osvojena za Iktus. Još su osvojene i tri bronce i to: Marin Kovač u lakom samcu za seniore, Ena Tadić i Lara Brdarić u dublu A kadetkinja te kadetski četverac na pariće- Karlo Krstić, Ante Galić, Matko Tomac i Lovro Roguljić.

Četvrta mjesta osvojili su Dunja Primožić u skifu B kadetkinja te četverac na pariće A kadeta (koji je skupio bodove i u Dunavskom kupu), a veslali su Domagoj Zovko, Matej Mihaljević, Leo Jakšetić, Matej Mihaljević.

Osvojena su i tri peta mjesta- Luna Keretić i Ines Markulak bile su pete u dublu B juniorki, Luka Barić i Luka Peljušić u dvojcu bez kormilara za B juniore, četverac bez za mlađe juniore (Luka Peljušić, Luka Barić, Luka Jović i Frano Škojo) te četverac na pariće za kadetkinje (kombinacija Iktus – Baranja Draž) – Ena Tadić, Lara Brdarić, Dora Balić i Tena Grgić.

Fotografije: Tomislav Oršolić/Davor Lončarić

 

Facebook galerija VK Iktus