Patrik i Anton Lončarić viceprvaci Europe

Duisburg 2020

Unatoč neobičnoj i teškoj godini za sve sportaše, veslački par – braća Lončarić u Osijeku donose još jedno veliko odličje – europsko srebro s prvenstva za mlađe seniore koje upravo završava u njemačkom Duisburgu.

Patrik i Anton Lončarić jedina su hrvatska mlađeseniorska posada koja je izborila plasman u A finale Europskoga prvenstva i samo je malo nedostajalo da se popnu i na najviše postolje koje je ove godine pripalo Rumunjskoj u dvojcu bez kormilara. Treće je mjesto pripalo slovenskoj posadi. Braća Lončarić osvajači su svjetskog i europskog zlata u juniorskoj konkurenciji i imaju najbrže svjetsko juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara. Ovo je bio treći nastup u konkurenciji U23 (mlađih seniora) na europskoj smotri i treća medalja (s tim da su bronca i prošlogodišnje srebro osvojili u četvercu bez kormilara).

Sada se ponovno vraćaju u europski vrh u svojoj disciplini- dvojcu bez.UA finale ušli su kroz repasaž jer su u prvoj utrci brži bili Rumunji koji su ponovili utrku u nedjeljnom finalu. Uspjeh braće Lončarić izuzetno je važan u ovoj godini u kojoj su imali brojne probleme s treninzima koji su poremetili koronu-krizu. Gotovo i nismo imali natjecanja prije Europskog prvenstva, osjetio sam se i mjesec dana neobičnih treninga tijekom ožujka i travnja kada su bili zatvoreni svi klubovi i tereti. Ne, uz vodstvo trenerice Jasminke Kraljević-Čolić te neizmjerne potpore braće Sinković i njihova trenera Nikole Bralića uspjeli su odraditi važne pripreme na Perući i Jarunu i okititi se europskim srebrom.Lončarići se u ponedjeljak vraćaju u Zagreb, sljedećeg vikenda očekuje ih već nastup na državnom prvenstvu, a polako se priprema i za mogući odlazak na EP za seniore u listopadu u Poljskoj. a osjetio se i mjesec dana neobičnih treninga tijekom ožujka i travnja kada su bili zatvoreni svi klubovi i tereti. Ne, uz vodstvo trenerice Jasminke Kraljević-Čolić te neizmjerne potpore braće Sinković i njihova trenera Nikole Bralića uspjeli su odraditi važne pripreme na Perući i Jarunu i okititi se europskim srebrom. Lončarići se u ponedjeljak vraćaju u Zagreb, sljedećeg vikenda očekuje ih već nastup na državnom prvenstvu, a polako se priprema i za mogući odlazak na EP za seniore u listopadu u Poljskoj.a osjetio se i mjesec dana neobičnih treninga tijekom ožujka i travnja kada su bili zatvoreni svi klubovi i tereti. Ne, uz vodstvo trenerice Jasminke Kraljević-Čolić te neizmjerne potpore braće Sinković i njihova trenera Nikole Bralića uspjeli su odraditi važne pripreme na Perući i Jarunu i okititi se europskim srebrom. Lončarići se u ponedjeljak vraćaju u Zagreb, sljedećeg vikenda očekuje ih već nastup na državnom prvenstvu, a polako se priprema i za mogući odlazak na EP za seniore u listopadu u Poljskoj.

FOTO: Facebook VK Iktus

FOTO: Facebook VK Iktus.