Patrik i Teuta zlatni na prvoj regati kupa

Završena je prva regata Veslačkoga kupa Miljenka Finderlea za sezonu 2016./2017. na zagrebačkom Jarunu. Iktus nije slao puno posada, tek nekoliko zbog provjere uoči državnoga prvenstva. Zlata su osvojili Patrik Lončarić i Teuta Lea Stojaković.

Trener Krešimir Ižaković poveo je u Zagreb na regatu kupa samo manji dio veslača i to B juniore kod kojih se utvrđuju posljednji detalji kako bi se složile najkvalitetnije posade za prvenstvo Hrvatske u toj kategoriji koja je u klubu trenutačno s najvećim potencijalom. Mlađi juniori Patrik Lončarić, Marko Iža i Anton Lončarić veslali su u samcima kako bi se utvrdilo u kakvom su međusobnom odnosu na jarunskoj stazi. Sva su trojica ušla u A finale (od 15 mlađejuniorskih skifista), no Patrik Lončarić bio je nadmoćno prvi u odnosu na brata Antona, koji je bio drugi s 4 sekunde zaostatka, i Marka Ižu koji je završio utrku na 4. mjestu. Treći je bio Jakov Bijelić iz zagrebačke Trešnjevke koji je za Patrikom zaostao 10 sekundi. Teuta Lea Stojaković nije morala putovati iz Osijeka ovom prilikom jer je nedavno postala zagrebačka gimnazijalka tako da joj je i Jarun postao novi dom. Naša je veslačica nastupila u dvojcu na pariće s Valentinom Plejić iz Mladosti te očekivano pobijedila s ogromnom prednošću od 20 sekundi u kategoriji A juniorki. Teuta će na državnoj smotri za Iktus veslati zasigurno u juniorskom skifu, no bit će to prigoda da se pokaže i u nekoj klupskoj kombinaciji, o čemu će se naknadno dogovoriti s trenerom Ižakovićem.

Za Iktus su na kup regati nastupila i dva dubla mlađij juniora i juniorki. Oba su završila na trećem mjestu. Od Leona Juga i Vedrana Steinera bolji su bili dublovi Croatije i Arupinuma, a Ozanu Prisudu i Petru Sanseović nadveslale su mlađe juniorke Mladosti i Croatije. Do državnoga prvenstva ostala su tri tjedna, a razlike nisu nepremostive kako se ne bi mogle nadoknaditi novom serijom treninga kojima se pristupilo već prvoga jutra nakon povratka iz Zagreba. Dakako da će posljednju riječ već nakon tjedan dana o sastavu posada mlađih juniora (i juniora) reći njihov trener Krešimir Ižaković kada bude slao službenu prijavu za državno prvenstvo.

Osim navedenih mlađih juniora i A juniorke Iktus će u Zagreb povesti i niz drugih posada. Najavljeno je kako će na prvenstvu nastupiti i seniori David Šain, Vjekoslav Kolobarić, Dino Belić te Sonja Kešerac, juniori Ivan Ante Grgić, Krešimir Forjan, Dino Steiner i Marijan Lovković, mlađe juniorke Aria Cvitanović, Marta Rakitić i Karla Ambruš te veliki broj kadeta trenerice Jasminke Kraljević Čolić i trenera Branka Jovanovca. Moguća su, naravno, i neka iznenađenja što neće biti nikakva novost kada je naš klub u pitanju.