Počinje sezona regata

Daljinskom regatom u Zagrebu počela je ovogodišnja sezona veslačkih natjecanja u Hrvatskoj, a prema prvim rezultatima za Veslački klub Iktus početak je više nego dobar, izjavio je na sjednici Predsjedništva kluba Krešimir Ižaković, voditelj sportskog odjela.
Veslačice i veslači Iktusa kreću na prvu regatu, Veslački triatlon na zagrebačkom Jarunu 30. ožujka, koju organizira Hrvatski veslački savez i VK Mladost. Očekuje se kako će nastupiti 50 veslačica i veslača Iktusa u različitim kategorijama natjecanja, a zasigurno svi koji su postigli zapažene rezultate na nedavno održanoj daljinskoj regati. Na sjednici je dogovoreno kako svi treneri moraju što prije dostaviti popis veslača koje vode na to natjecanje kako bi se na vrijeme doznao sastav posada te što bolje organiziralo putovanje u Zagreb.
Trener Ižaković je najavio kako ubrzo nakon regate 30. ožujka stiže Croatia Open 2013. koja će se održati u Zagrebu 13. i 14. travnja, a riječ je o natjecanju koje je najbolji pokazatelj pripremljenosti veslača i orijentacija za rezultate koji se očekuju ove godine. Regata Croatia Open 2013. također je i priprema za Europsko prvenstvo za seniore koje će biti održano krajem svibnja te Mediteranske igre koje slijede odmah nakon EP-a.
Veslački klub Iktus u Zagreb će otputovati sa starom, a najvjerojatnije se vratiti s novom prikolicom za čamce. Predsjednik Daniel Srb izvijestio je kako će klub staru i dotrajalu prikolicu zamijeniti novom, vrijednom 42 tisuće kuna, koja se kupuje sredstvima donatora- Euroherca, Eurodoma i Jadranskog osiguranja. Klub je ranije utvrdio novi način prijevoza čamaca na natjecanja uz novog, stalnog vozača i iznajmljeno kombi vozilo te novu prikolicu koja će osigurati kvalitetniji i sigurniji prijevoz čamaca vrijednih milijun kuna. Također je izabrano povjerenstvo za organizaciju odlaska na sve regate, a u njemu su Branko Kovač, Darko Radmanić i Krešimir Ižaković.
U Veslačkom klubu Iktus dovršava se popis regatnih veslača, kojih prema dosadašnjim podacima ima gotovo 50, a na sjednici predsjedništva je istaknuto da uz njih redovito uspješno trenira i 20 kadeta te 30 polaznika škole veslanja.
Na sjednici predsjedništva (19. ožujka 2013.) razriješena su dvojica članova tog tijela- Tomislav Bogdan i Ivan Đurđević i to zbog neaktivnosti i neispunjavanja obveza propisanih Statutom VK Iktus.
D.L.