Pozdrav iz Seville

U španjolskoj Sevilli sutra (31. svibnja 2013.) počinje Europsko veslačko prvenstvo. Uz ekipu Croexpressa s nestrpljenjem se očekuje nastup još jedne naše posade- osječko-zadarske kombinacije u četvercu bez kormilara. Iz Seville nam se javio njihov trener Krešimir Ižaković.
“Vrijeme je odlično, jutarnje temperature su oko 15, a dnevne između 30 i 33 stupnja. Naši veslači osjećaju se odlično, zdravi su i s nestrpljenjem iščekuju sutrašnje utrke”, javio nam je trener Krešimir Ižaković. Dodao je kako maser Golubiček za sada ima najviše posla, srećom ne zbopg ozljeda nego zbor redovitih priprema veslača za ovako veliko natjecanje. Osječka ekipa ističe kako je hrana vrhunska, smješteni su u hotelu s 4 zvjezdice koji je udaljen tek nekoliko minuta vožnje autobusom do čamaca ili 40 minuta šetnje uz stazu. “Pozdrav svima i držite palčeve da naši četverci što bolje odveslaju”, poručio je Ižaković. Četverac bez kormilara nastupa u utrci oko 12 sati i 30 minuta (petak, 31. svibnja).
Podsjećamo kako je nakon veslačkih regata u Essenu te Inter City regate u Zagrebu izbornik Srećko Šuk odlučio kako će u hrvatskom četvercu bez kormilara na Europskom prvenstvu nastupiti Iktusovci Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić sa Zadranima – braćom Brankom i Marinom Begovićem iz VK Jadran. Taj je četverac bez kormilara odradio nekoliko treninga na Dravi u Osijeku te finalizirao pripreme za Sevillu na Jarunu. U Sevilli će nastupiti i proslavljeni četverac na pariće – braća Valent i Martin Sinković, Damir Martin i David Šain, a u dvojcu bez Splićani Vito Čavrlj i Nikša Skelin. Hrvatske boje u Sevilli će braniti i Marcela Milošević u skifu za seniorke.
Organizatori Europskoga veslačkog prvenstva hvale se podatkom da će 31. svibnja nastupiti više od 500 veslačica i veslača iz 34 zemlje i to na Sevilla´s Rio Guadalquvir Rowing Courseu s koje će najbolje ekipe nastupiti u 14 olimpijskih disciplina u finalima Europskoga prvenstva koje će se veslati u nedjelju, 2. lipnja.