Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila osječke veslače

Tijekom boravka u Osijeku, u svom privremenom izmještenom uredu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je Patrika i Antona Lončarića, aktualne svjetske i europske juniorske prvake u veslanju. Poslala im je i čestitku u povodu osvajanja naslova europskih prvaka prošle nedjelje.

“Dragi Antone i Patriče, s velikim zadovoljstvom primila sam vijest o vašem velikom uspjehu na Europskom veslačkom juniorskom prvenstvu i osvojenom zlatnom odličju, na čemu obojici najsrdačnije čestitam. Trebate biti ponosni na sve što ste ostvarili u proteklom razdoblju, te s istim žarom stremiti k novim pobjedama i vrhunskim sportskim rezultatima”, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović.

Predsjednica je htjela i osobno upoznati mlade osječke veslače te ih je pozvala na razgovor u svom privremenom uredu u Osijeku. Zanimalo ju je kako su ostvarili uspjehe, koliko su naporni treninzi te kakvi su im planovi u budućnosti. I osobno im je čestitala na osvojenim zlatnim odličjima te poželjela puno uspjeha u školi i na budućim natjecanjima na kojima predstavljaju Domovinu. Patrik i Anton Lončarić rekli su kako im je velika čast što ih je primila predsjednica te što prati njihove rezultate. Istaknuli su kako je poseban osjećaj nastupati za Hrvatsku na velikim natjecanjima te pojasnili kako su do uspjeha došli zahvaljujući svakodnevnim napornim treninzima, a najavili su kako se trenutačno pripremaju za novi nastup na Svjetskom prvenstvu u Češkoj na kojem brane naslov svjetskih prvaka. Veseli ih i odlazak u Argentinu na Olimpijske igre mladih, a jedan je od glavnih ciljeva trenutačno prikupiti što bolje ocjene na završetku školske godine.