Prva regata nakon koronakrize

Prva regata nakon koronakrize

U Zagrebu je danas odveslana prva regata nakon prekida treninga i natjecanja zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Na Jarunu se veslalo osam kilometara, a cilj je bio utvrditi u kakvoj su formi hrvatske veslačke posade nakon nikada neobičnijeg načina treniranja.

Za Iktus je nastupilo pet veslačica i veslača, mlađih seniora i juniora, a u Zagreb ih je povela trenerica Jasminka Kraljević-Čolić. Izvijestila je kako je Ivan-Ante Grgić veslao u dvojcu bez kormilara s Borisom Cesarcem iz zagrebačke Trešnjevke te osvojio treće mjesto – iza braće Sinković te slovenskog dvojca Nik Krebs-Jaka Čas. Cesarec i Grgić kao B seniori veslali su odlično i utrku završili s vremenom 30:26.67, odnosno minutu i 24 sekunde iza prvoplasiranih A srenira, Valenta i Martina Sinkovića.

Frano Škojo veslao je u samcu za juniore, taktički i tehnički vrlo dobro, a osvojio je peto mjesto među hrvatskim posadama uz vrijeme 34:38.15.

Luna Keretić natjecala se također u skifu među juniorkama i osvojila solidno šesto mjesto među hrvatskim predstavnicama. Lunino vrijeme na 8 kilometara bilo je 39:58.53.

Braća Patrik i Anton Lončarić, od kojih se uvijek ponajviše očekuje, odlično su startali i iznimno brzo veslali prvih 4.000 metara te ostvarili veliku prednost, no morali su odustati zbog ozljede noge Antona Lončarića.