Prvenstvo Hrvatske za juniore i kadete

 Nakon što je u travnju održan seniorski dio državnoga prvenstva, sljedećeg vikenda očekuje nas 29. Prvenstvo Hrvatske za juniore i kadete. Od 5. do 7. srpnja na zagrebačkom Jarunu okupit će se najbolji mladi hrvatski veslači i veslačice. 
Podsjetimo, na seniorskom dijelu državnoga prvenstva Trešnjevka je osvojila 69 bodova i uvjerljivo prvu poziciju, Mladost 50,80 bodova, Iktus 23,80, Croatia 13,60, Jadran Zadar i Mornar po 11 bodova i Neptun 10, a ostali klubovi manje od 10 bodova. Trinaest klubova nije imalo predstavnike na seniorskom prvenstvu ili nisu osvojili bodove. U hrvatskom veslanju ponovljena je situacija da prva dva kluba imaju zajedno više seniorskih bodova nego ostalih 26 klubova zajedno. 
Iktus teško može dostići bodove vodećih dvaju klubova, no mlade će posade dati sve od sebe kako bi klub zadržao treću poziciju u državi. 
Iktusovci će nastupiti u trinaest disciplina kadeta i juniora s četrnaest posada. Šest je prijavljenih skifista- Marin Kovač (LJM), Frano Škojo (JMA), Luna Keretić (JŽB), David Jug (JMB), Emilija Arvaj (LJŽ) i Dunja Primožić (KŽA). Prijavljene su i tri posade dvojaca na pariće – Vili Bolkovac/Nikola Vondrak (JMA), Ante Galić/Luka Zgrebec (JMB), te Ines Markulak/Ena Tadić (JŽB). Iktus će predstavljati i četiri četverca- u četvercu na pariće mlađih juniora veslat će Marin Kovač, Frano Škojo, Bruno Bašić i Vili Bolkovac, a u kadetskom četvercu na pariće prijavljene su dvije posade. U prvoj su Karlo Paunović, Ivor Janković, Leo Jakšetić i Lovro Roguljić, a u drugoj Josip Svalina, Borna Milas, Petar Jukić i Ivan Sabolek. U četvercu s kormilarom predstavit će se mlađi juniori Iktusa – Karlo Krstić, Borna Mršić, Matko Tomac i Domagoj Zovko uz kormilaricu Emiliju Arvaj. 
Mlađi juniori imaju i posadu osmerca u kojoj će veslati Karlo Krstić, Borna Mršić, David Jug, Matko Tomac, Ante Galić, Domagoj Zovko, Luka Zgrebec, Filip Balanže i Emilija Arvaj. 
Popis svih prijava za državno prvenstvo možete pogledati OVDJE
 
Nakon završetka utrka državnoga prvenstva trenerica Jasminka Kraljević-Čolić putuje na jezero Peruću gdje će se pridružiti pripremama seniorskih posada hrvatske reprezentacije koje traju od početka ovog tjedna. Tri su Iktusova veslača na Perući – Patrik i Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić. Oni su trenutačno u posadi hrvatskog četverca bez kormilara mlađih seniora s Fabiom Ipsom iz pulske Istre koji bi trebali predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora koje se održava od 20. do 24. srpnja 2019. godine u Sarasoti na Floridi (SAD). Lončarići, Grgić i Ipsa uz trenericu Kraljević-Čolić na Floridu bi trebali odletjeti neposredno nakon priprema na Perući.