Prvo ozbiljnije natjecanje u veslanju 2020.

Prvo ozbiljnije natjecanje u veslanju 2020.

Na jezeru Jarun održano je proteklog vikenda Otvoreno prvenstvo Zagreba u veslanju, prvo nacionalno natjecanje u ovoj veslačkoj sezoni koju je poremetila pandemija koronavirusa.

U prvom danu Otvorenog prvenstva Zagreba Patrik i Anton Lončarić bili su zlatni u SM2-, a u istoj utrci Ivan-Ante Grić i Boris Cesarec (Trešnjevka) bili su treći te peti Dino Belić i Marin Kovač. Ta je utrka bila u fokusu zanimanja trenera i izbornika reprezentacije jer su se dvije posade vratile s priprema na Peruči samo kako bi odmjerili snage i pozicionirali se u mlađeseniorskoj reprezentaciji. Želja je izbornika bila provjeriti dva U23 dvojca koji bi, da je razlika manja od pet sekundi, trebali formirati četverac bez kormilara za Europsko prvenstvo U23 u rujnu ove godine. Međutim, braća Lončarić bili su brža od dvojca Grgić-Cesarec punih 10 sekundi tako da bi bilo sasvim očekivano da na EP odu u dvojcu, a ne u četvercu. Između hrvatskih dvojaca na drugo su mjesto “uletjeli” Slovenci, njihovi U23 reprezentativci Jaka Čac i Nik Krebs sa zaostatkom od 2 sekunde iza braće Lončarić.

Emilija Arvaj bila je srebrna u LSŽ 1x, Karlo Krstić i Domagoj Zovko 3. u JMB2-, a u istoj disciplini 4. su bili David Jug i Luka Kurtović te 7. Luka Zgrebec i Antonio Vekić. Luka Zadro i Lovro Roguljić bili su 4. u JMB2x. Peta mjesta osvojili su Frano Škojo u JMA1x te u KŽA2x Dunja Primožić i Meri Vidaković. David Šain nije završio utrku zbog problema s lopočima na veslačkoj stazi. Šain nije nastupio ni drugog dana regate, iako je bio na popisu prijavljenih veslača.

U drugom danu trenerica Jasminka Kraljević Čolić istaknula je četverac bez kormilara mlađih juniora koji su zauzeli drugo mjesto, a veslali su Karlo Krstić, Domagoj Zovko, Luka Kurtović i David Jug. Petar Jukić i Ivan Sabolek bili su treći u 2xKMA, Dunja Primožić peta u 1xKŽA, Dino Belić i Marin Kovač bili su peti u sednirkom dublu te treći u dublu lakih seniora.

Ante Galić, L. Božičević, Lovro Roguljić i Matko Tomac osvojili su 4. mjesto u 4-JMB, Karlo Paunović bio je 4., a Ivor Janković 5. u skifovima mlađih juniora.

Frano Škojo i Luna Keretić veslali su u kombinacijama. Škojo je uz Marija Konjevodu iz Korane bio peti u juniorskom dublu, a Luna s Jelenom Perović iz Gusara 2. u B finalu dublova za juniorke.

Na kraju natjecanja revijalno je zaveslao četverca mlađih seniora i to bez konkurencije, a u njemu su bili Iktusovi Patrik Lončarić, Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić te Boris Cesarec iz Trešnjevke.