Rijeka – Croatia indoor 17. veljače 2018.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima održava se sutra u Rijeci. Prenosimo članak sa stranice kluba domaćina  – VK Jadran iz Rijeke.
Na web stranici Veslačkoga kluba Jadran napisano je: “Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e. Ako usporedimo natjecanje u Rijeci 2016. i 2017. godine, napravljen je iskorak u organizaciji i kvaliteti natjecanja. Natjecanje je zadržalo međunarodni karakter imali smo natjecatelje iz Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Francuske, te Bosne i Hercegovine, nastupilo je preko 450 natjecatelja gotovo dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Nastupili su veslači u svim veslačkim kategorijama iz većine veslačkih klubova diljem Hrvatske. Kvalitetu natjecanja je osigurala i nova sportska dvorana u kojoj se natjecanje održalo – Dvorana Zamet – koja svojom opremljenošću osigurava puno lakše praćenje natjecanja. Najvredniji rezultati su postignuti, kako slijedi:
JUNIORKE
1. Bruna Milinović 07:08.6
2. Izabela Krakić 07:18.1
3. Lara Jušić-Azzan 07:28.0
JUNIORI
1. Patrik Lončarić 06:05.9
2. Anton Lončarić 06:07.3
3. Patrik Farkaš 06:09.3
SENIORI
1. Martin Sinković 05:51.7
2. Damir Martin 05:57.7
3. David Šain 06:04.1
“Impresivno ako znamo kako su završili i svoju veslačku sezonu 2017. godine. Bruna i Izabela su sa sestrama Jurković juniorske svjetske i europske prvakinje u JŽA 4-, te europske viceprvakinje u kategoriji U-23; dok su braća Lončarić juniorski svjetski prvaci u JMA 2- i treći na europskom prvenstvu U-23 u JMA 4- . Braća Sinković su drugi na svjetskom prvenstvu u novoj disciplini SM 2-; dok je Damir Martin u postolimpijskoj godini zauzeo četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu! Najbolji hrvatski veslači već su najavili svoj dolazak na Croatia Indoor –Rijeka 2018.
Na Otvorenom prvenstvu Republike Hrvatske – Croatia Indoor 2018 u organizaciji VK Jadran Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza, očekujemo nastup u prvom redu tradicionalno najbrojnijih mladih veslača u kategorijama kadeta, juniora, zatim već spomenute hrvatske najtrofejnije veslače i cijele hrvatske izborne vrste u kategoriji seniora i juniora. Bit će nam zadovoljstvo ugostiti natjecatelje iz svih veslačkih klubova”, objavili su na stranici VK Jadran Rijeka.