Rio: Teuta u B finalu

U drugoj polufinalnoj utrci Teuta Lea Stojaković zauzela je četvrto mjesto, što nije bilo dovoljno za ulazak u A finale i među 6 najboljih juniorki na svijetu. Borit će se sutra (subota, 8.8.2015.) za plasman od 7. do 11. mjesta na Svjetskom juniorskom prvenstvu. I ulazak u finale na svjetskom prvenstvu sjajan je rezultat za mladu veslačicu osječkoga Iktusa pred kojom je zasigurno blistava veslačka karijera. Čestitke Teuti, trenerici Branki Steiner i autoru projekta Branimiru Steineru.

 Od početka je današnja polufinalna utrka u kojoj je Teuta Lea sudjelovala bila vrlo napeta, s malim zaostacima, no Grkinja Sofia Asoumanaki od počeka je vodila i zadržala prednost do samog kraja utrke. Jednako Tako Teuta Lea Stojaković veslala je na četvrtoj poziciji, odmah do druge i treće veslačice, a na tim su se pozicijama izmjenjivale Bugarka Desislava Georgieva i Kineskinja Xiaoman Liu. Na kraju je Asoumanaki zadržala prvo mjesto s vremenom 7:40,86, druga je bila Liu sa 7:45,12, a treća Georgieva sa 7:47,21 (bila je inače ispred Teute i na Europskom prvenstvu u Račicama gdje je osvojila srebro). Teuta je veslala puno brže nego u jučerašnjim kvalifikacijama i repasažu, a četvrto mjesto osvojila je s vremenom 7:50,05. Iza sebe je ostavila Španjolku Estel Boix (8:13,16) dok Amerikanka Eliza Kallfelz nije završila utrku.

U prvoj polufinalnoj utrci dominirala je europska prvakinja, Nizozemka Marieke Keijser te u A finale ušla kao pobjednica s vremenom 7:43,43. Druga finalistica bit će Njemica Alicia Bohn (u polufinalu vrijeme 7:50,44), a treća iz te skupine je Talijanka Asja Maregotto (7:52,88).

Uz našu Teutu Leu za poredak od 7. do 11. mjesta natjecat će se Čileanka Josefa Vila, Belgijka Rachel Willaumez, Japanka Chisa Daimon te Španjolka Estel Boix. Ta je utrka na rasporedu sutra (8. kolovoza) u 13,35 sati po našem vremenu.