S regate u Vukovaru

U Vukovaru je proteklog vikenda održana 16. regata Svetih Filipa i Jakova. Utrka je dio hrvatskog Kupa Miljenka Finderlea te Dunavskog kupa. Iktusove veslačice i veslači osvojili su dva zlata, dva srebra i po jedno četvrto i peto mjesto. Trenerica Jasminka Kraljević-Čolić povela je u Vukovar na tradicionalnu regatu nekoliko posada juniora i kadeta i ističe kako je prilično zadovoljna njihovim razvojem i veslačkim napretkom.

Evo i rezultata: 

 Zlatne medalje osvojili su četverac na pariće kadeta u kojem su veslali Karlo Paunović, Ivor Janković, Leo Lovenjak i Lovro Roguljić te B juniorka Luna Keretić u skifu. Srebrnim medaljama okitio se Iktusov juniorski dvojac na pariće u kojem su veslali Luka Jović i Frano Škojo, dok je drugo srebro osvojio A junior Marin Kovač. 
Četvrto su mjesto osbojili B juniori u četvercu na pariće – Karlo Krstić, Matko Tomac, Domagoj Zovko i Luka Zgrebec, a peti je bio David Jug u samcu u kategoriji mlađih juniora. 

Nakon vukovarske regate Iktus šalje dvostruko više veslačica i veslača sljedeći vikend u Zagreb gdje će u petak i subotu biti održana još jedna regata Kupa Miljenka Finderlea te Inter City regata.

U Zagreb bi trebali poći i seniori, no bez braće Lončarić. Naime, Patrik i Anton otputovali su jučer u bugarski Plovdiv gdje će u petak i nedjelju veslati na utrkama 1. Svjetskog kupa, njihovu drugu seniorsku službenu regatu. Veslat će u četvercu bez kormilara s Ivanom Pitonom i Tomislavom Šainom s kojima su nedavno osvojili peto mjesto na velikoj međunarodnoj regati u talijanskom Piedilucu. Osječko-zagrebački četverac u Bugarsku je poveo izbornik reprezentacije i njihov trener Darko Mikšić, a na svjetskom će kupu nastupiti i Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara te Damir Martin i Luka Radonić u teškom i lakom samcu. Svi se oni u sklopu seniorske veslačke reprezentacije ovim utrkama počinju pripremati za najvažniju utrku- svjetsko prvenstvo u Linzu u Austriji na kojem će se krajem kolovoza boriti za što bolji plasman i osiguravati mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hrvatski će reprezentativci, kako je najavljeno, odmah nakon Bugarske poći i u Švicarsku u kojoj se krajem svibnja održava Europsko seniorsko prvenstvo (Luzern).

FB galerija