Šain, Sinkovići i Martin “krstarili” pored Pise

Poslije 12-dnevnih zajedničkih priprema u Italiji, odrađenih nedaleko od Livorna, posada četverca na pariće, najbolja u hrvatskom veslanju, vratila se u domovinu. Braća Valent i Martin Sinković, Dajmir Martin i David Šain, zajedno s trenerom Nikolom Bralićem, bili su smješteni u turističkom naselju Tirrenia, u kojem je i Talijanski olimpijski centar.

– Livorno je lučki grad sjevernog dijela zapadne obale talijanskog poluotoka smješten na delti rijeke Arno, opisao nam je iktusovac Šain.
– Na prostoru između Livorna i Pise, paralelno s Arnom, postoje plovni kanali od kojih smo jedan koristili, u dužini od 15 kilometara. Naknadno su nam se priključili i veslački reprezentativci Slovenije.

Sinkovići, Martin i Šain svakodnevno su odveslali između 20 i 30 kilometara u samcima i samo povremeno u dvojcima na pariće.
– I ovaj put rad i ozračje bili su na zavidnoj razini pa su pripreme, kao i prijašnja dva okupljanja ove zime (u Zatonu, pa skijaškom trčanju u Italiji, nap.a.), apsolutno uspjele.

Lani je naš četverac, podsjećamo, prije osvajanja srebrne medalje na OI-ju u Londonu, nanizao sve tri pobjede i uvjerljivo trijumfirao u sveukupnom poretku Svjetskog kupa. A prva ovogodišnja regata već je ovoga mjeseca, od 22. do 24. ožujka, u Sydneyu!

– Sigurno je da u Australiju nećemo putovati, kaže Šain.

– Sljedećega vikenda u Zagrebu je tradicionalna daljinska regata na osam kilometara, gdje ćemo nastupiti zajedno sa svim najboljim hrvatskim veslači(ca)ma, a sezonu ćemo otvoriti na omiljenom međunarodnom Croatia Openu, također na Jarunu, 13. i 14. travnja. Dogovorili smo da veslamo u četvercu, ali i u samcima, te “dublu”.

D. Kerže