Šain: U Južnoj Koreji nas zanima samo zlato

Gradonačelnik Ivica Vrkić, zajedno sa suradnicima dogradonačelnikom Denisom Ambrušem i voditeljem Odsjeka za prosvjetu Davorom Brustom, priredio je primanje za članove Veslačkog kluba Iktus. Primanje je imalo dvostruko značenje: kao čestitka Davidu Šainu na trećem uzastopnom trijumfu njegova četverca na pariće u Svjetskom kupu, te odlazak „narančastih“ na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.
Osim predsjednika Iktusa Daniela Srba, reprezentativaca Davida Šaina i Ante Janjića, u gradskoj upravi za istim su stolom bili i treneri Branimir Steiner i Krešimir Ižaković, s tim što su se u dvostrukoj ulozili nalazili i Ambruš, član Predsjedništva i Brust, predsjednik Skupštine Iktusa.
– Nadam se da će Grad Osijek, kao i dosad, biti potpora našem klubu, rekao je “srebrni olimpijac“ Šain i usmjerio pogled prema nadolazećim izazovima.
– Moj četverac na pripremama je sve brži, pa nas u Južnoj Koreji ne zanima ništa osim zlatne medalje!
Prije nego je gradonačelniku Vrkiću uručio prigodni dar, kravatu u narančasto-crnim klupskim bojama, Srb je, uz zahvalu na primanju, istaknuo činjenicu da će od osmorice reprezentativaca, na SP-u, čak trojica biti – Osječani.
Nakon čestitki i želja za novim uspjesima, gradonačenik Vrkić obećao je nastavak potpore koju Grad pruža veslanju.
U neslužbenom dijelu primanja, Vrkić se zanimao za mogućnosti rješenja imovinsko-pravnih odnosa klupskog doma Iktusa koji već duže vrijeme vapi za potpunom adaptacijom i proširenjem.
tekst: D. Kerže (Glas Slavonije, 12. kolovoza 2013. godine)