Sestre Jurković europske prvakinje

U poljskoj Kruszwici danas završava Europsko prvenstvo u veslanju za mlađe seniore. Hrvatska je osvojila još jednu medalju – sestre Josipa i Ivana Jurković iz Trešnjevke osvojile su zlatno odličje u svojoj konkurenciji dvojca bez kormilara tako da su ispunile sva očekivanja reprezentacije. Sezonu završavaju s naslovima svjetskih i europskih prvakinja. U finalnoj utrci (a nastupilo je samo pet posada) uvjerljivo su pobijedile posadu Rumunjske koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju, a predstavnice Ukrajine, Njemačke i Grčke bile su u velikom zaostatku iza dviju najboljih posada.

Iktusovac Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac iz Trešnjevke u kvalifikacijskoj i u utrci repasaža imali su dobar nastup, ali im je on bio dovoljan za ulazak u B finale. Danas su u B finalu osvojili 3. mjesto, ukupno 9. na Europskom prvenstvu u Kruszwici. Taj je naš dvojac na pariće ove godine osvojio 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu U23 u češkim Račicama.

Braća Patrik i Anton Lončarić, od kojih se očekivalo osvajanje odličja, pa i onog najsjajnijeg u dvojcu bez kormilara, nastupili su jučer u kvalifikacijama. Utrku su počeli odličnim startom i vodstvom na prvih 500 metara, a tada se dogodio pad. Anton je u Kruszwicu doputovao s prehladom koja je kulminirala noć prije prve utrke tako da nije mogao veslati ni približno od uobičajenoga. Nakon prve utrke Lončarići su trebali nastupiti u repasažu, no nakon liječničkog pregleda i preporuke odlučeno je da Lončarići prekinu nastup na Europskom prvenstvu. Njima tako od ove veslačke sezone ostaje osvojeno 4. mjesto na SP U23 iz Račica te dvije bronce na regatama Svjetskog kupa (u četvercu bez kormilara u Zagrebu te u dvojcu bez kormilara u Sabaudiji).

Samac Fran Šuk nastupio je u B finalu EP U23 i osvojio 4. mjesto, odnosno ukupno 10. mjesto na EP.