Sezona završena 21. Miholjskom regatom na Dravi

Uz domaće veslačice i veslače Iktusa na regati su nastupili i predstavnici prijateljskih klubova koji ne propuštaju ranojesensko druženje na Dravi, tako da su se susreli “stari” prijatelji i natjecatelji iz veslačkih klubova HVK Vukovar, Danubius iz Novog Sada, Palića iz Subotice, Baranje iz Draža, Dravske elektrarne Maribor, Marina Kaštela te zagrebačke Mladosti. I ove godine osječkoj regati prethodio je vukovarski maraton, a mnogi su se klubovi ispričali te nisu poslali posade u Osijek zbog teške financijske situacije u kojoj se nalaze. Nedostajao je ponajviše klub MTE iz Mohača kojemu je ovo prvi izostanak s Miholjske regate, ali i neki drugi klubovi koji su nas redovito posjećivali. Bez obzira na sve, održano je 25 predviđenih utrka s manje ili više posada, neke su bodovane u Dunavskome kupu (četverci na pariće kadetkinja, kadeta, mlađih juniorki i mlađih juniora) te memorijalne utrke Jerka Velata i Petra Ivića.

Natjecanje su otvorili najmlađi kadeti Marine Kaštele s tri posade dublova, a raduje činjenica da je u drugoj utrci Iktus pokazao čak dva osmerca mlađih juniora koji su, na žalost, veslali bez konkurencije. Dora Balić iz Baranje osvojila je zlato u skifu za kadetkinje ispred Maše Lekić (Palić), Dunje Primožić (Iktus) i Lee Ivičin (Baranja). Najviše je bilo četveraca na pariće za kadete, u prvoj (jačoj) grupi pobijedio je Iktus, a u drugoj Marina Kaštela. David Šain osvojio je zlato u memorijalnoj utrci Jerka Velata, a Iktusova veteranka Ana Sanseović medaljom je okitila Davidovu kćer Luciju. Šain je veslao i u posebnoj, revijalnoj utrci, u četvercu bez kormilara s kojim je osvojio srebro i s istom posadom uz kormilara zlato na ovogodišnjem Prvenstvu RH. S njim su veslali i predstavili se osječkoj publici Patrik Lončarić, Anton Lončarić i Ivan-Ante Grgić koji su ove godine ostvarili i najveći Iktusov međunarodni rezultat – srebro na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u četvercu bez kormilara (u kojem je na Šainovom mjestu bio Puljanin Fabio Ipsa). Osječkom četvercu u utrci se pridružo i veteranski dubl zagrebačke Mladosti -Dražen Sudić i Goran Polonji koji su također zaslužili zlato, posebice nakon jučerašnje iscrpljujuće regate Vukovar-Ilok.

Posjetitelji regate mogli su primijetiti kako ove godine na Miholjsku nije došao nijedan predstavnik Grada Osijeka iako je u publici bio dopredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar, dok je u ime Osječko-baranjske županije regatu pratio i dodjeljivao medalje predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin. Među ljudima koji su dodjeljivali medalje bio je proslavljeni osječki veslač Ivan Jukić, dugogodišnji Iktusov trener Damir Marković, sportski djelatnici Toni Brdarić, Darko Dumančić i Dražen Dogan, predsjednik Iktusa Daniel Srb, predsjednik regatnog odbora Vladimir Krajnović i drugi klupski dužnosnici.

Iktus zahvaljuje i pokroviteljima i donatorima ovogodišnje Miholjske regate, a to su: Zavod za stanovanje Osijek, Pivovara Osijek, Bijelić d.o.o., Bođirković d.o.o., Jamnica, Vodovod d.o.o., Zajednica sportskih udruga grada Osijeka, Belje d.d. i Športska zajednica Osječko-baranjske županije. Također se zahvaljuje voditelju sudaca Dini Beliću na velikom doprinosu u organizaciji i provedbi regate, kao i brojnim roditeljima veslačica i veslača koji su i ove godine pomogli oko nabavke, podjele ili prodaje hrane i pića te koji su ispekli veliku količinu kolača.

Dio fotografija pogledajte i na Facebooku VK Iktus.   Galerija 2 Galerija 3 Galerija 4