Školska regata na Dravi

U povodu blagdana osječkih zaštitnika, svetih Petra i Pavla, u Veslačkom klubu Iktus održana je regata kojom je obilježen završetak ovogodišnje škole veslanja.
Natjecalo se 40 polaznika škole u sedam utrka i dvjema disciplinama (skif i četverac s kormilarom), a učenici koji još nisu dobro svladali tehniku veslanja na Dravi natjecali su se u trčanju te na ergometrima.
U školu veslanja prošle su godine upisana djeca od 9 do 13 godina. Najbolji u utrkama skifova bio je mladi Marin Šuto (rođen 2001. godine), a odmah iza njega bila je polaznica škole Lea Lamza (2000.), dok je treće mjesto osvojio Marko Pirić (1999.). Njima uz bok bili su sljedeći veslači: Marijan Šubarić (1999.), Marijan Lovković (1999.), Leon Jug (2000.), Domagoj Junaković (2001.), Patrik Šarić (2001.), Marko Brođanac (2002.) i Marijan Lovković (1999.). Najbrži četverac vozila je posada u kojoj su bili: Marko Pirić, Marin Šuto, Karla Ambruš i Marcel Majer uz kormilara Marina Kurtovića. Odmah iza njih bili su u četvercu Leon Jug, Grgur Šibila, Roko Juriša i Dino Brčić, a kormilar im je bio Tin Mandić. U natjecanju na ergometrima i u trčanju Najbolji su bili Lukas Podgorski, Matej Čulo i Lovro Ivančić, a u stopu su ih pratili Mario Voldin, Sven Novoselić, Tin Mandić, Ivan Iža, Marko Duka i David Jug.
Voditeljice škole veslanja, profesorice Jasminka Čolić Kraljević i Sonja Kešerac izrazile su zadovoljstvo što je još jedna sezona završila izdvajanjem nekoliko kvalitetnih veslača- budućih kadeta i mlađih juniora u Iktusu. Podsjetile su kako roditelji već sada mogu prijaviti djecu u školu veslanja koja počinje u rujnu, a riječ je o djeci od 10 do 12 godina starosti. Više detalja o samom upisu može se potražiti na web stranici Iktusa (www.vk-iktus.hr). A više fotografija s današnje male regate potražite na Facebook stranici Iktusa (www.facebook.com/vk-iktus).
Tekst i foto: Davor Lončarić