Skupština VK Iktus odgođena!

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva Veslačkog kluba Iktus donesena je odluka da se sjednica Skupštine kluba održi u nedjelju, 10. studenoga 2013. godine, međutim zbog organizacijskih problema skupština je odgođena.

Predsjednik VK Iktus Daniel Srb izvijestio je kako je skupštinska sjednica, održana prije godinu dana, u potpunosti legitimna i legalna što potvrđuju i odluke nadležnih institucija kojima su bili upućeni prigovori. Dokaz je to kako je sadašnje Predsjedništvo, odnosno sva klupska tijela, djelovalo u skladu sa zakonima i statutom kluba. Istaknuto je kako će tjedan dana prije održavanja skupštine na oglasnoj ploči u klubu biti detaljno objašnjeno kakva je skupštinska procedura i poslovnik te tko sve ima pravo glasovati na sjednici. Spomenuto je kako će moći glasovati svi članovi skupštine VK Iktus koji su redovito plaćali članarinu u 2013. godini, a to su svi veslači i veslačice stariji od 18 godina koji su članovi kluba i plaćaju članarinu, svi članovi klupskih tijela (predsjedništvo, nadzorni odbor, treneri..) te veterani koji rekreativno treniraju i redovito plaćaju članarinu. Prema prijašnjim informacijama iz uprave kluba na skupštini će biti podneseni uobičajeni izvještaji o radu kluba i trenera o kojima će se moći diskutirati, a predviđeno je da se izabere novo rukovodstvo kluba za sljedeće razdoblje (prije svega novo Predsjedništvo, novi predsjednik kluba i novi predsjednik Skupštine VK Iktus).

Na ovogodišnjoj će se skupštini okupiti četiri Iktusova olimpijca, osvajači olimpijskih medalja- Darko Zibar, Ninoslav Saraga, Ivan Jukić i David Šain- koje će klub proglasiti zalužnim članovima te će im biti uručene prigodne nagrade. Po prvi put će biti proglašeni i počasni članovi kluba, stariji članovi koji su svojim radom i zalaganjem pridonijei ugledu i položaju Iktusa u zajednici. Najvjerojatnije će ove godine biti proglašena prva četiri počasna člana Iktusa, a tradicija proglašavanja počasnim članovima nastavit će se i sljedećih godina.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva kluba u ovom sastavu bilo je riječi i o trenerskom kadru, posebice nakon odluke trenera Damira Markovića da se prestane aktivno baviti trenerskim poslom. Obavljeni su i razgovori s aktivnim trenerima, no konačan raspored njihova rada bit će usuglašen nakon skupštine i nakon konstituiranja novog vodstva VK Iktus. Jedan je od aktualnih prijedloga da Jasminka Čolić Kraljević nastavi voditi školu veslanja i trenirati sve kadetkinje i kadete, trener Branimir Steiner trebao bi raditi sa svim starijim i mlađim juniorima te Davidim Šainom, trenerica Branka Steiner vodila bi starije i mlađe juniorke, a Krešimir Ižaković preuzeo bi sve seniorke i seniore Iktusa.