Slavlje nakon dolaska sa svjetskog prvenstva

U Iktusu osječki veslači dočekani uz zvuke tamburice. U Veslačkom klubu Iktus, kao i uvijek kad njihovi članovi postignu velik uspjeh, priređen je svečani doček. Sinoć se u svečanom ozračju čekalo osječke sudionike upravo završenog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.
Podsjetimo, David Šain je u četvercu na pariće osvojio zlatnu medalju, dok su Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić zauzeli deveto mjesto, a u Chungjuu je boravio i trener te posade Krešimir Ižaković. Na sebi svojstven način, uz zvuke tamburica TS Lutalice i pjenušcem, brojni iktusovci sinoć su dočekali Davida, Antu, Vjekoslava i Krešimira, ne skrivajući ponos zbog novog planetarnog pothvata Davida Šaina.
– Ovo je izvanserijski podvig i ne može se usporediti ni s jednim drugim sportskim dosegom u ovom našem podneblju – rekao je tom prigodom klupski predsjednik Daniel Srb, obraćajući se osvajaču i druge zlatne medalje na SP-u. – Sve si nas opet razveselio, a uvjereni smo da će “zlato” stići u naš klub i grad i 2016. iz Rija.
Dogradonačelnik Osijeka Denis Ambruš, koji je nazočio dočeku zajedno s Draženom Alerićem, pročelnikom za društvene djelatnosti Grada Osijeka, čestitao je svim osječkim “korejcima“ podsjetivši pritom i na njihovu logistiku i potporu koja im je dosad pružana, a neće izostati ni ubuduće.
– Svega ovog ne bi bilo da nije mojih suveslača, trenera i potpore brojnih subjekata, na čemu sam zahvalan, kratko se obratio Šain. –Nadam se tomu i ubuduće, a mi ćemo veslajući nastojati opravdati očekivanja.
Svi sudionici SP-a primili su potom bukete cvijeća, a Šain i srebrnjak s hrvatskim državnim grbom, a zajedničko druženje nastavljeno je u zaista svečarskom ozračju kako i dolikuje svjetskom prvaku!
Dragutin Kerže, Glas Slavonije 3. rujna 2013. godine
Iktusovci su svoje “korejce” dočekali s tamburicama i šampanjcem
Svečano i u Zračnoj luci Zagreb
Prije nego su uz tamburice dočekani u svom klubu, hrvatski veslači imali su i svečani doček u zagrebačkoj zračnoj luci. Šaina, braću Sinković i Martina, Branka i Marina Begovića, Vjekoslava Kolobarića, te Antu Janjića nakon povrtka iz Južne Koreje dočekala je obitelj, prijatelji, veslači i veslački djelatnici te izaslanstva Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba.
– U sportu je važno postizati uspjehe u kontinuitetu, a vi se već pet godina vraćate s odličjima s najvećih međunarodnih natjecanja – kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglašavajući da je obveza HOO-a i Hrvatskog veslačkog saveza osigurati optimalne uvjete za pripremu i nastupe na sljedećim natjecanjima.
Trener zlatnog četverca Nikola Bralić, koji već pet godina radi s ovom posadom, kazao je da je nastup na SP-u bio najzreliji do sada.