Sljedeći vikend vidimo se u Mohaču

U Mohaču se sljedećeg vikenda održava tradicionalna regata Dunavskoga kupa na kojoj će, kao i uvijek, nastupiti veslačice i veslači Iktusa i to mlađi uzrasti. Riječ je o 53. izdanju regate- Dunavskoga kupa u Mohaču. 

Regata će biti održana u subotu i nedjelju, 20. i 21. kolovoza 206. godine na Dunavu, između 1447. i 1449. kilometra te rijeke.  Uobičajeno na regatu u Mohač dolaze klubovi iz okruženja- iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, a utrke četveraca na pariće kadetkinja, kadeta, mlađih juniorki i mlađih juniora boduju se u obnovljenom Dunavskom kupu. Do sada su održane dvije regate Dunavskoga kupa, u Vukovaru i na Paliću, a nakon Mohača slijede regate u Osijeku i Novom Sadu. Prošle je godine u utrkama Dunavskoga kupa najviše bodova prikupio novosadski klub Danubius, a 2014. godine slavio je Iktus. Mohač se ove godine “poklopio” s pripremama za svjetsko juniorsko prvenstvo u Rotterdamu na koje će poći dio Iktusovih veslača, no uvijek je naš klub u Mađarsku slao odlične mlade veslače. Tako će biti i ove godine, a posade su pripremili treneri  Jasminka Kraljević Čolić, Branko Jovanovac i Krešimir Ižaković.  
Tijekom dva dana regate bit će odveslana 41 utrka, a Iktus je pripremio 4 četverca te više manjih posada. 
Osječke A kadete u Mohaču će predstavljati Luna Keretić, Dunja Kukić, Ines Markulak, Emilija Arvaj, Katarina Radaković, Ivan Iža, David Jug, Patrik Nađ, Luka Jović i Vedran Šajnović. U Mohaču nastupaju i najbolji mlađi juniori i juniorke- Karla Ambruš, Marta Rakitić, Ozana Prisuda, Petra Sanseović, Marko Iža, Leon Jug, Marsel Gemeri i Bruno Bašić.