Sonja i Maja u Sevilli

Najbolje hrvatske veslačice na pripremama. U Sevillu otputovale Iktusovke Maja Anić i Sonja Kešerac.

Svjetska veslačka federacija tradicionalno organizira poseban kamp u kojem se naglasak stavlja na treninge veslačica. Ove zime u taj ugledni kamp, koji će biti organiziran u španjolskoj Sevilli, otputovat će i petorka najboljih hrvatskih veslačica. Od 10. do 23. ovoga mjeseca u kampu FISA-e trenirat će Sonja Kešerac, Maja Anić (obje Iktus), sestre Marcela i Karla Milošević (Trešnjevka, Zagreb), te Helena Pavković (Mladost, Zagreb). Riječ je o pet najboljih veslačica naše zemlje koje će otputovati u Španjolsku zajedno s trenerom izbornikom Srećkom Šukom.

– U definiranju odlaska u Sevillu mnogo nam je pomogla Mirna Rajle Brođanac, dopredsjednica Hrvatskog veslačkog saveza – kaže Krešimir Ižaković, trener Iktusova dvojca bez kormilara Kešerac-Anić.

– Njeni kontakti s organizatorima tog kampa zapravo su osigurali pet mjesta za naše najbolje veslačice.

Dakako, u osječkom klubu ne skrivaju zadovoljstvo zbog osiguranog dvotjednog zajedničkog treninga tandema koji bi, poslije jednogodišnjeg predaha, tijekom nastupajuće sezone trebao opet nizati uspjehe ne samo na domaćoj, nego i na međunarodnoj sceni. Sevilla će Sonji i Maji, svakako, biti prilika za vrhunske pripreme u zimskom razdoblju što im, poglavito zbog hladnog vremena, u Osijeku nije moguće.

Hrvatskoj ekspediciji let za Španjolsku osiguran je u ponedjeljak iz Zračne luke Zagreb.

Tekst: Dragutin Kerže, Glas Slavonije, objavljeno 11. veljače 2014.