Sonja i Maja uz najbolje trenere

Održan veslački kamp u španjolskoj Sevilli. Sonja Kešerac i Maja Anić učile od najpoznatijih trenera.

Svjetska veslačka federacija (FISA) organizirala je, od 10. do 23. ovoga mjeseca u Sevilli, veliki kamp u dijelu svog razvojnog programa namijenjenog veslači(ca)ma iz cijeloga svijeta. U društvu s mladićima i djevojkama iz Alžira, Meksika, Libije, Perua, Portorika, Tunisa, Urugvaja i Uzbekistana našla se i “vrhuška” hrvatskog ženskog veslanja. U Španjolskoj su, naime, gotovo dva tjedna boravile Sonja Kešerac i Maja Anić (Iktus, Osijek), sestre Marcela i Karla Milošević (Trešnjevka, Zagreb) i Helena Pavković (Mladost, Zagreb) uz pratnju trenera Srećka Šuka iz Zagreba i Krešimira Ižakovića iz Osijeka, aktualnog i bivšeg izbornika reprezentacije Hrvatske.

– Kamp je organiziran kao dio razvojnog programa FISA-e, pa smo osim svakodnevnih treninga odslušale i stručna predavanja najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih trenera – rekla nam je iskusna Sonja Kešerac, koja je s mlađom klupskom kolegicom 12 dana trenirala u dvojcu bez kormilara, posadi koja je već stekla ugled i u međunarodnim razmjerima. – Maja i ja smo, nakon jednogodišnjeg predaha, opet u dvojcu, sestre Milošević veslale su u dvojcu na pariće, a Helena u samcu. Intenzitet treninga u Sevilli bio je vrhunski, a predavanja stručnjaka nadasve raznolika i zanimljiva.

– Trenirale smo dvaput dnevno, uz dodatna testiranja antropometrije i funkcionalnih sposobnosti. Sve u svemu, iznimno smo zadovoljne našim prvim sudjelovanjem na pripremama tog tipa. Pogotovo nakon što je u Sevilli pretposljednjeg dana kampa održana mini regata, kad smo imale praktično svoj prvi ovosezonski nastup, a rezultat je bio vrlo dobar za ovo vrijeme godine. Sve naše veslačice pohvalile su uvjete za treniranje jer se u jednom smjeru moglo veslati oko sedam kilometara (!), a smještaj za sudionike bio je odmah uz regatnu stazu. Inače, uz spomenute veslač(ic)e iz FISA-inog razvojnog programa na pripremama su, uz Španjolce, boravili i predstavnici Francuske, Nizozemske i Norveške.

 Dragutin Kerže, Glas Slavonije, objavljeno 26. veljače 2014. godine