Sonja Kešerac nije otišla na SP u Amsterdam

Otklonjena je posljednja nepoznanica u hrvatskom veslanju uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva, od 24. do 31. kolovoza u Amsterdamu. Naime, sve do prije nekoliko dana bilo je neizvjesno hoće li naše žensko veslanje biti zastupljeno jednom ili dvjema natjecateljicama.

Kao što je poznato, na Ramskom jezeru u BiH pa minulog tjedna na Jarunu zajedno su trenirale Marcela Milošević (Trešnjevka, Zagreb) i Sonja Kešerac (Iktus), znajući za dvije opcije.

– Budući da se Maja (Anić, nap.a.) morala posvetiti liječenju teže ozljede leđa, pa je za nju ova sezona propala, u HVS-u su pokušali ukomponirati dvojac na pariće u kojem bih veslala s Marcelom – rekla nam je iskusna Osječanka pa dodala:

– Njezin trener, hrvatski izbornik Srećko Šuk, obavio je uz treninge u Zagrebu i odgovarajuća mjerenja, nakon čega je zaključeno da će u Amsterdamu ipak veslati samo Marcela, dakako u samcu. Obavljeno je nekoliko kontrola, nekoliko sasvim dobrih, ali i nešto slabijih, nakon čega je Šuk donio, mislim, logičnu odluku.

Jesi li nakon svega razočarana što nećeš putovati na SP?

– Ma ne, mnogo više mi je žao što smo, eto, već drugu godinu Maja i ja, jer ipak smo mi već etablirani hrvatski dvojac bez kormilara, ostale bez kvalitetnih zajedničkih priprema i samim tim i međunarodnih nastupa.

Znači li sve to da je za tebe veslačka 2014. završena?

– Nisam planirala pauzu za kolovoz, ali sad ću se, ipak malo odmoriti, otići i na more, što će mi otvoriti prostora da ranije, već u rujnu, startam s pripremama za sljedeću natjecateljsku sezonu. Naravno, priželjkujući da mi se što prije priključi i Maja.

Zacijelo si i ti pratila nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu?

– Naravno, oduševila me naša Teuta Lea Stojaković – iskreno će Sonja Kešerac. Konačno se pojavilo novo ime s potencijalom za velike rezultate u hrvatskom ženskom veslanju.

D. Kerže, Glas Slavonije (objavljeno 18. kolovoza 2014. godine)